Πότε και πώς να αποφασίσετε να σταματήσετε το θηλασμό

Διαβάστε πότε και πώς θα ξεκινήσετε τη διαδικασία του αποθηλασμού στο μωρό σας, καθώς και τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που θα βιώσετε.

Πότε και πώς να αποφασίσετε να σταματήσετε το θηλασμό
Bigstock

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά στις μητέρες να ταΐζουν τα μωρά τους μόνο με μητρικό γάλα για έξι μήνες και να συνεχίζουν το θηλασμό για τουλάχιστον ένα έτος. Μετά από αυτό, εξαρτάται πραγματικά μόνο από εσάς από το πόσο καιρό θα συνεχίσετε.

Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να έχουν ισχυρές απόψεις σχετικά με το πότε πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό . Αλλά τελικά, πρόκειται για μια πολύ προσωπική απόφαση.

Μετά από εννέα έως 12 μήνες, το παιδί σας μπορεί να αποφασίσει από μόνο του ότι δεν θέλει πλέον να θηλάζει. Ορισμένοι άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σταματήσετε το θηλασμό περιλαμβάνουν:

  • Ένα επαγγελματικό ταξίδι ή άλλη παρατεταμένη απουσία από το σπίτι
  • Επιστροφή στην εργασία.
  • Άλλη μια εγκυμοσύνη. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Διαχείρηση συναισθημάτων

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας το πώς νιώθετε.

Ορισμένες μητέρες λαχταρούν να ανακτήσουν την ανεξαρτησία που είχαν πριν αρχίσουν να θηλάζουν. Άλλες νιώθουν ενοχές , θλίψη ή μοναξιά όταν τα παιδιά τους δεν θέλουν πλέον να θηλάσουν. Τους λείπει το δέσιμο που βίωσαν με το μικρό τους κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Για να ξεδιαλύνετε τα συναισθήματά σας, μιλήστε με μια φίλη που έχει περάσει από τη «φάση» του απογαλακτισμού ή γράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο .

Newborn Baby Boy Sucking Milk From Mothers Breast. Portrait Of Mom And Breastfeeding Baby.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Το σώμα σας θα υποστεί πολλές αλλαγές όταν σταματήσετε να θηλάζετε, όπως:

Το μέγεθος και το σχήμα του στήθους

Το στήθος σας πιθανόν να μικρύνει ξανά, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες. Μπορεί να καταλήξει σε ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος ή πυκνότητα από ό,τι ήταν πριν μείνετε έγκυος. Εάν αισθάνεστε ότι είναι πρησμένo ή πολύ «γεμάτο», δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το χέρι για να απελευθερώσετε λίγο γάλα .

Γονιμότητα

Εάν ταΐζετε το μωρό σας μόνο με μητρικό γάλα, οι πιθανότητες να μείνετε ξανά έγκυος είναι χαμηλές (αλλά είναι ακόμα πιθανό) για έξι μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σας ή μέχρι να αρχίσετε να έχετε ξανά περίοδο. Οι πιθανότητες θα αυξηθούν όταν σταματήσετε να θηλάζετε. Συζητήστε με τη/το γιατρό σας για το πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά αντισύλληψη .

Πηγή: nationwidechildrens.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved