Εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο τρία υλικά

Εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο τρία υλικά
Bigstock

Κλασικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα.

Η βανίλια είναι από τις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις παγωτού. Συνδυάζεται με κάθε λογής toppings, με ξηρούς καρπούς, φρούτα και το πιο σημαντικό μπορείτε να φτιάξετε παγωτό – βανίλια πανεύκολα και χωρίς παγωτομηχανή.

Η συγκεκριμένη συνταγή που σας προτείνουμε, είναι με ζαχαρούχο γάλα χωρίς έξτρα ζάχαρη, ιδανική επιλογή για παρασκευή παγωτού χωρίς παγωτομηχανή.

pagoto-vanilia.jpg

Γάλα αντί για σαντιγί

Αν θέλετε να μειώσετε τα λιπαρά και τις θερμίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρες γάλα αντί για σαντιγί. Σε αυτή την περίπτωση, συνδυάστε όλα τα υλικά (αντί να χτυπήσετε μόνο το γάλα) και ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξουν. Το παγωτό θα έχει ελαφρώς λιγότερο κρεμώδη υφή αλλά θα είναι και πάλι νόστιμο.

Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας δεν θα σας δώσει έντονη γεύση βανίλιας, γι' αυτό μη διστάσετε να το αυξήσετε σε μία κουταλιά της σούπας εάν θέλετε να την ενισχύσετε. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα διαφορετικό εκχύλισμα (π.χ. μέντα , σφενδάμι ) για να αλλάξετε τη γεύση.

Πηγή συνταγής: wondermomwannabe.com

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 3'

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κρύα σαντιγί
  • 340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Βήματα

  • Σε έναν μπολ χτυπάτε με μίξερ την κρύα σαντιγί. Η κρέμα πρέπει να σχηματίσει μαλακές κορυφές και να κολλάει στο σύρμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζετε το μείγμα σε μπολ ( ανοξείδωτο κατά προτίμηση) και το αποθηκεύετε στην κατάψυξη για 2- 3 ώρες.
  • Το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved