Face yoga: Μειώστε τις ρυτίδες, χαμογελώντας σωστά

Η face yoga βοηθά να χαμογελάτε σωστά με ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιγήρανση του προσώπου σας.

Face yoga: Μειώστε τις ρυτίδες, χαμογελώντας σωστά
Bigstock

Η πρώτη εντύπωση που δίνουμε σε κάποιον είναι πολύ σημαντική.

Και έχουμε μόνο μία ευκαιρία να κάνουμε αυτή την πρώτη εντύπωση. Το πρόσωπό μας είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι άνθρωποι σε εμάς. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο αναμφισβήτητα είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Μια δημοφιλής μελέτη αποκαλύπτει ότι ένα μωρό χαμογελά 400 φορές την ημέρα ενώ ένας ενήλικας μόλις 8 φορές.

Το άγχος της καθημερινότητας είναι η κύρια αιτία για την απώλεια της λάμψης και του χαμόγελου στους ενήλικες. Ως αποτέλεσμα, η πρόωρη γήρανση, η θαμπάδα και η κούραση αντανακλώνται στο πρόσωπο. Η face yoga αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να φρεσκάρετε το κουρασμένο πρόσωπό σας.

3 λόγοι για να εντάξετε την face yoga στην καθημερινή σας ρουτίνα

Όπως λέει ένα ξένο ρητό, «Ποτέ δεν είσαι ντυμένος πλήρως χωρίς ένα χαμόγελο».

Κατά γενική παραδοχή, υπάρχουν 3 κύρια ήδη χαμόγελου. Καθένα εκφράζει διαφορετικά πράγματα.

face-yoga.jpg

Το χαμόγελο της ανταμοιβής

Κάποιες σχετικές έρευνες το αναφέρουν και ως χαμόγελο της πραγματικής απόλαυσης. Είναι εκείνο που θα χαρακτήριζε κάποιος πραγματικά αυθεντικό. Αυτό το χαμόγελο αναγνωρίζεται και από τα μάτια. Θα το διέκρινε δηλαδή κάποιος ακόμα κι αν η θέασης του περιοριζότανε στο άνω τμήμα του προσώπου. Κάνει τα μάτια να λάμπουν, να ακτινοβολούν θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

Αυτός ο τύπος χαμόγελου σχηματίζεται με την άνοδο των γωνιών των χειλιών και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση των μυών που βρίσκονται γύρω από τα μάτια.

Πρόκειται για το χαμόγελο που προκύπτει από την εκδήλωση θετικών συναισθημάτων όπως απόλαυση, ο ενθουσιασμός και η ευτυχία.

Το κοινωνικό χαμόγελο

Εδώ χαμογελάμε ναι, αλλά το πράττουμε επειδή έτσι πρέπει! Είναι εκείνο που θα λέγαμε «κατά συνθήκη». Χαμογελάμε χάριν επικοινωνίας, χαμογελάμε σχεδόν αναγκαστικά.

Σε αυτή την περίπτωση το χαμόγελο δεν συνοδεύεται από ταυτόχρονη ενεργοποίηση των μυών των ματιών και τα δόντια δεν αποκαλύπτονται. Αποτελεί μια ένδειξη ευγένειας, υποδεικνύει ότι είμαστε ανοιχτοί και φιλικοί σε εκείνους που μας προσεγγίζουν.

face-yoga-xamogelo1.jpg

Instagram@studio_pilates_face_gym_by_g

Το χαμόγελο κυριαρχίας

Χρησιμεύει για να επιδείξει την κοινωνική ιεραρχίας και τη θέση ενός ανθρώπου. Τα φρύδια και τα μάγουλα ανορθώνονται και η έκφραση μοιάζει με μειδίαμα. Σχετίζεται περισσότερο με ανωτερότητα, αυτοπεποίθηση και την αίσθηση υπεροχής.

Αν σας έχει πει κάποιος να χαμογελάτε στον εαυτό σας, ακόμα και μπροστά από έναν καθρέφτη, για να τονώσετε τη διάθεσή σας, είναι μια καλή συμβουλή.

Το χαμόγελο από μόνο του μπορεί να φτιάξει τη διάθεση, να τονώσει την αυτοπεποίθηση αλλά και να κάνει το πρόσωπο σας να λάμπει.

Με τη χρήση των μεθόδων της face yoga μπορούμε να προσθέσουμε ένα ακόμα θετικό σε όλα τα παραπάνω. Μπορούμε να μάθουμε να χαμογελάμε σωστά! Μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σωστό χαμόγελο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις ρυτίδες που προκαλούνται από αυτήν την κατά τα αλλά τόσο ευεργετική συνήθεια!

Εμείς δεν θα σας πούμε πιο από τα τρία ήδη χαμόγελου να υιοθετήσετε αλλά θα σας δείξουμε τον τρόπο να το κάνετε ενθαρρύνοντας τα οφέλη που προσφέρει στην εικόνα του προσώπου σας. Να χαμογελάτε δηλαδή με ταυτόχρονο στόχο την τόνωση της περιοχής γύρω από τα μάγουλα και το στόμα, που κατά κοινή παραδοχή είναι οι μύες που θέλουμε να είναι τονωμένοι και ανορθωμένοι.

Face yoga: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο trend της νεότητας

Χαμογελώντας ενεργοποιούμε κυρίως 17 από τους 57 μύες του προσώπου. Άρα με ένα απλό χαμόγελο μπορεί να γίνει μια εξαιρετική εργασία εκγύμνασης των μυών του προσώπου. Χαμογελάστε απλόχερα!

Στη face yoga χαμογελάμε σωστά. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια, κυρίως, των δυο ζυγωματικών μυών και του γελαστήριου μυ, ανεβάζοντας τις γωνίες στόματος έξω και προς τα πάνω, όπου τα δόντια καλό είναι να φαίνονται λίγο.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα σωστού χαμόγελου με ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιγήρανση του προσώπου σας.

Η έλλειψη άσκησης προσώπου και η συσσώρευση άγχους μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση έντασης στους αντίστοιχους μύες. Η face yoga με τις εύκολες και απλές κινήσεις της μπορεί να κάνει θαύματα, αναζωογονώντας και φωτίζοντας το πρόσωπό σας. Οι μύες του προσώπου σας και οι νευρικές συνδέσεις θα χαλαρώσουν, καθυστερώντας έτσι και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Η face yoga μπορεί να γίνει οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Η τακτική εξάσκηση θα σας κρατήσει φρέσκους όλη την ημέρα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε αυτές τις ασκήσεις λίγο πριν από μια συνέντευξη ή μια παρουσίαση. Το πρόσωπό σας θα εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά!

Τσαμαδού Γεωργία
Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
Εκπαιδεύτρια Διδασκόντων Face Yoga και Pilates
Posture Coach
CEO & FOUNDER: Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Studio 1: Στέλιου Καραγιώργη 1, Νέο Ηράκλειο - Τηλ. 210-2716892
Studio 2: Χελμού 17, Άγιος Στέφανος-Τηλ. 210-6219987

Website: www.pilatesbyg.gr
Email: by.georgiapilates@gmail.com
Fb : Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Instagram: studio_pilates_face_gym_by_g
Tik Tok: Pilates & Face Gym by Georgia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved