Χυμός ροδιού: Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Bigstock

Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε σίδηρο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθώντας τις θηλάζουσες μαμάδες να διατηρήσουν καλή υγεία. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή.

Μπορεί να έχετε ακούσει για τα άφθονα οφέλη του χυμού ροδιού μια και αυτό το φρούτο έχει διάφορες ευεγερτικές ιδιότητες. Μάλιστα, βελτιώνει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης.

Γενικότερα, τα φρούτα ενισχύουν το ανοσοποητικό σύστημα της θηλάζουσας μαμάς, αλλά μερικά είναι ακόμα υπό συζήτηση. Μη ξεχνάτε πως πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε μία/έναν ειδικό, καθώς ο κάθε οργανισμός και πόσο μιας νέας μαμάς είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες.

Παρόλα αυτά, το ρόδι είναι «πλούσιο» σε σίδηρο , βιταμίνη C και Ε, μειώνει τη χοληστερόλη και επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Θηλασμός και vegan διατροφή: Πώς να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά

Οφέλη του χυμού από ρόδι για τις θηλάζουσες μαμάδες

1. Αποτρέπει την αναιμία

Ο χυμός ροδιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο που είναι απαραίτητος για την υγιή κυκλοφορία του αίματος. Συνεπώς, βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει τις πιθανότητες να πάθετε αναιμία καθώς θηλάζετε. Μειώνει επίσης το αίσθημα της κούρασης- κόπωσης και της ζαλάδας.

2. Πλούσιος σε βιταμίνες

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες C, Ε, Κ, σε κάλιο και φυλλικό οξύ.

3. Προστατεύει την καρδιά

Πρόκειται για ένα φρούτο που «προστατεύει» τις αρτηρίες και την καρδιά, καθώς εμποδίζει τη δημιουργία χοληστερόλης.

Υποστηρίζοντας τον θηλασμό: Ο ρόλος του πατέρα

4. Βοηθά στην πέψη

Ο χυμός ροδιού είναι πολύ χρήσιμος για τη βελτίωση της πέψης. Η ευεργετική του ιδιότητα μπορεί να φανεί σε παθήσεις του εντέρου όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

5. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

6. Είναι «γεμάτος» σε αντιοξειδωτικά

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει το ρόδι του δίνουν το ζωηρό κόκκινο αυτό χρώμα. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών (free radicals), μειώνουν την εκάστοτε φλεγμονή και προστατεύουν τα κύτταρα από το να καταστραφούν γρήγορα.

Δημόσιος θηλασμός: 4 συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα

Παρενέργειες από την κατανάλωση του χυμού από ρόδι κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Ορισμένες έγκυοι εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις αφού πιουν ένα ποτήρι χυμό από ρόδι. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, οι ακόλουθες είναι οι παρενέργειες που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

  1. Μερικές φορές η γλώσσα , το στόμα, ο λαιμός και τα χείλη πρήζονται.
  2. Δυσκολία στην αναπνοή.
  3. Μπορεί να εμφανίσετε κνίδωση με εξανθήματα στο σώμα.

Θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε από τις παραπάνω ανεπιθύμητες παρενέργειες .

Καταλήγοντας, μη ξεχνάτε πως η ποιότητα και η ποσότητα του μητρικού γάλακτος εξαρτάται αποκλειστικά από την πρόσληψη τροφής και η κατανάλωση μέτριας ποσότητας ροδιών μπορεί να εξασφαλίσει την βελτίωση της υγείας τόσο της νέας μαμάς όσο και του μωρού.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved