Μωρό δύο μηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο δεύτερος μήνας της ζωής του μωρού φέρνει νέες, συναρπαστικές εξελίξεις! Από το πρώτο του χαμόγελο μέχρι την προσπάθεια να πιάσει αντικείμενα με τα μικρά του χεράκια!
Αυτό το οποίο θα σας εκπλήξει αυτό το μήνα είναι το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν για να απαθανατίσετε αυτή τη στιγμή.
Αν και μπορεί το μωράκι σας να μην κοιμάται αρκετές ώρες αυτό το μήνα, ετοιμαστείτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, καθώς σιγά σιγά θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερες ώρες.
Βρέφος 0 έως 6 μηνών: Πώς θα υποβοηθήσετε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του
Πόσο καλά βλέπει ένα μωρό δύο μηνών
Στο δεύτερο μήνα της ζωής του το μωρό σας αρχίζει να κουνιέται προσπαθώντας να κρατήσει στα χεράκια του αντικείμενα με ζωηρά χρώματα. Αγοράστε ελαφριά πλαστικά ή από σιλικόνη παιχνίδια, με έντονο χρώμα και παίξτε μαζί του.
Νυχτερινός ύπνος
Αν το παιδί σας κοιμάται τη νύχτα , τότε σίγουρα είστε από τους πιο τυχερούς γονείς. Τα περισσότερα μωρά ακόμη ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φάνε, κάτι που διαταράσσει το δικό σας ύπνο . Τα καλά νέα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι το μωρό σας θα αρχίσει να κοιμάται και να μένει ξύπνιο περισσότερες ώρες, απ’ ότι πιο πριν.
Βρεφικοί κολικοί σε μωρά 2 μηνών: Πώς μπορεί μια μαμά να αντιμετωπίσει το κλάμα
Φροντίδα κρανίου
Το δεύτερο μήνα τα μαλακά σημεία στο κρανίο του θα πρέπει να είναι ακόμη ανοιχτές και επίπεδες, μέχρι τον τέταρτο μήνα θα έχει κλείσει. Μπορεί επίσης το κεφαλάκι του να μοιάζει δυσανάλογο από το υπόλοιπο σώμα του αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, σύντομα η αναλογία θα αποκατασταθεί.
Ανάπτυξη βρέφους: Σημάδια αναπτυξιακής καθυστέρησης 2η, 3η και 4η εβδομάδα της ζωής του
Μωρό δύο μηνών και αναπτυξιακά ορόσημα
Το μωρό σας θα φαίνεται αρκετά ανεπτυγμένο, θα αρχίσει να κινεί τα χέρια και τα πόδια του, οι μύες του αρχίζουν να αναπτύσσονται και τα παχάκια αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα οστά του μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς ενώ θα αρχίζει σιγά σιγά να δυναμώνει και ο αυχένας του. Μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι προσπαθεί να ανασηκώσει το κεφάλι του για να κοιτάξει γύρω του.
Η όραση του μωρού συνεχίζει να βελτιώνεται και τώρα μπορεί να δει αντικείμενα που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση. Ενώ πριν το εύρος της όρασής του ήταν περιορισμένο, σταδιακά αρχίζει να εστιάζει καλύτερα σε πρόσωπα και να ανταποκρίνεται στο περιβάλλον γύρω του.
Αυτό είναι το ιδανικό στάδιο για να ενισχύσετε τις δεξιότητες αντίληψης του μωρού παίζοντας μαζί του και δείχνοντάς του αντικείμενα με διαφορετικά χρώματα και υφές.
Αντιμετώπιση βρεφικών κολικών
Οι κολικοί είναι ένα συχνό πρόβλημα στα μωρά και μπορεί να προκαλέσουν έντονο και παρατεταμένο κλάμα. Αν το μωρό σας εμφανίσει κολικούς, μπορείτε να το βοηθήσετε με απαλές μαλάξεις στην κοιλιά , ζεστές κομπρέσες ή κρατώντας το αγκαλιά σε όρθια θέση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν καταπίνει αέρα κατά τη διάρκεια του θηλασμού, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τους κολικούς.