Tα 3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη φίλη σας που μόλις απέκτησε μωρό

Μάθετε τους τρεις βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς όταν επισκέπτεστε μια φίλη που μόλις γέννησε.

Tα 3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη φίλη σας που μόλις απέκτησε μωρό
Bigstock

Μην είστε η φίλη που θα μπει στο σπίτι με το νεογέννητο μωρό με άδεια χέρια ή απλά θα στρογγυλοκαθίσει στον καναπέ και θα ασχολείται μόνο με εκείνο.

Σε καμία περίπτωση μην διανοηθείτε να επισκεφθείτε τη νέα μαμά και το μωρό, αν έχετε έστω και την υποψία ότι μπορεί να είστε κρυωμένη!

Αντίθετα, ακολουθήστε αυτούς τους τρεις κανόνες καλής συμπεριφοράς είναι απαραίτητοι όταν επισκέπτεστε μία φίλη που μόλις γέννησε:

1. Πηγαίνετε φαγητό που ξέρετε ότι της αρέσει

Προσπεράστε τα χαριτωμένα δώρα για το μωρό, η καλύτερη ιδέα είναι το φαγητό! Δεν είναι μυστικό ότι όλες και όλοι αισθάνονται καλύτερα με γεμάτη κοιλιά - είτε φέρνετε ένα σπιτικό γεύμα ή σνακ, είτε κανονίζετε να μαγειρέψετε κάτι παρέα.

Η τροφή είναι η απόλυτη μορφή φροντίδας, ειδικά όταν κάποια νεά μαμά είναι πολύ κουρασμένη ή απασχολημένη για να φροντίσει ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι.

2. Βοηθήστε με το συμμάζεμα του σπιτιού

Μπορεί να έχετε ακούσει για το nesting (όταν μια μέλλουσα μαμά έχει μια ξαφνική ανάγκη να καθαρίσει το περιβάλλον της και να προετοιμαστεί για το μωρό), αλλά όλα αυτά πάνε περίπατο μόλις έρθει το μωρό.

Ακόμα κι αν η φίλη σας δηλώνει ότι έχει τον έλεγχο των πάντων, εξηγήστε της ότι οι φίλες υπάρχουν για να βοηθούν και σιδερώσετε μερικά ρούχα ή να πλύνετε τα πιάτα που υπάρχουν στον νεροχύτη.

Η ακαταστασία μπορεί να είναι συντριπτική για πολλές μαμάδες και το να τις βοηθήσετε να διατηρούν το χώρο τους καθαρό είναι ένας ευγενικός τρόπος να αφήσετε τη φίλη σας να επικεντρωθεί στο νέο της ρόλο .

3. Αναλάβετε να κάνετε μια «αγγαρεία»

Παρόμοια με το προηγούμενο, μπορείτε να κάνετε μια πιο σύνθετη δουλειά του σπιτιού ή να πάτε με το νήπιο παιδί της φίλης σας μια βόλτα στην παιδική χαρά.

Μερικές φορές, αποσπάται τόσο πολύ η προσοχή μας από τον ενθουσιασμό της συνάντησης με ένα μικρό παιδί που καταλήγουμε να είμαστε φιλοξενούμενες αντί να βοηθάμε.

Αντ' αυτού, αφήστε τη φίλη σας να καθίσει ή να ξεκουραστεί, ενώ εσείς θα την φροντίζετε! Θυμηθείτε, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρείτε τρόπους να είστε υποστηρικτικές χωρίς να σας ζητηθεί. Τελευταίο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό, μη ξεχνάτε τα όρια , μπορείτε πάντα να προτείνετε αυτό που σκέφτεστε πριν το κάνετε.

Πηγή: cocobirthbox.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved