Διακοπές με μωρό: 4 απαραίτητα πράγματα που συνήθως ξεχνάτε να πακετάρετε

Με τη σωστή προετοιμασία θα περάσετε ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές.

Διακοπές με μωρό: 4 απαραίτητα πράγματα που συνήθως ξεχνάτε να πακετάρετε
Bigstock

Το ταξίδι με ένα μωρό μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη και πιεστική διαδικασία αλλά με τη σωστή προετοιμασία, θα περάσετε ήρεμα και θα δημιουργήσετε πολύτιμες οικογενειακές αναμνήσεις.

Το πιο σημαντικό είναι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τι θα χρειαστεί να έχετε εύκολα προσβάσιμο. Οι πάνες, τα μωρομάντηλα , οι σακούλες μιας χρήσης, το γάλα, οι πιπίλες και τα παιχνίδια είναι βασικά αντικείμενα που θα πρέπει να βάλετε πρώτα στη βαλίτσα.

Ποια είναι, όμως, μερικά πράγματα τα οποία μπορεί να φαίνονται απαραίτητα στη σκέψη αλλά καθώς πολλές μαμάδες πακετάρουν τα αφήνουν για τελευταία στιγμή και τα ξεχνούν.

1. Αντηλιακό

Η αντηλιακή προστασία είναι σημαντική για τα βρέφη, αν και θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό μόνο σε ηλικία 6 μηνών ή μεγαλύτερη.

Ελέγξτε την ετικέτα των συστατικών για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αντηλιακό χωρίς χημικά καθώς απορροφώνται από το δέρμα , ενώ τα αντηλιακά ορυκτών δεν απορροφώνται.

Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να εξοικονομήσετε χώρο και να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας αντιηλιακό στο μωρό, αλλά αυτό δεν είναι καλή ιδέα.

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, οπότε τα συστατικά ενός αντηλιακού για ενήλικες μπορεί να κάνουν το μωρό σας να βγάλει εξάνθημα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογικής Εταιρείας (AAD), θα πρέπει να ελαχιστοποιείτε τη χρήση αντηλιακού σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών και να χρησιμοποιείτε αντ' αυτού άλλες μεθόδους προστασίας από τον ήλιο, όπως ο παραμονή σε σκιερά μέρη.

2. Κρέμα για εξανθήματα

Ακόμη και αν το μωρό σας δεν εμφανίζει εξανθήματα, είναι καλό να έχετε μαζί σας μία κρέμα κατά των εξανθημάτων όταν ταξιδεύετε.

Μπορεί να ξεχάσετε να τη βάλετε στη βαλίτσα καθώς έχετε να σκεφτείτε πολύ πιο σοβαρά πράγματα που πρέπει να πακετάρετε, αλλά πιστέψτε μας μία τέτοια κρέμα είναι απαραίτητη δεδομένου ότι στις διακοπές είναι πιθανό να υπάρξουν μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των αλλαγών πάνας.

3. Φάρμακα γενικής χρήσης

Τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές του περιβάλλοντος , επειδή έχουν ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα που αναπτύσσεται ακόμη. Είναι, λοιπόν, πιθανό να κολλήσουν κάποια ίωση ή να αρχίσουν να βήχουν.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο σας όχι μόνο τα φάρμακα που είναι για εξειδικευμένες ιώσεις.

4. Ενυδατική κρέμα

Για δεκαετίες, το ταλκ αποτελούσε μέρος της καθημερινής φροντίδας των μωρών, αλλά η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά στους γονείς να αποφεύγουν τη χρήση τέτοια παιδικής σκόνης καθώς μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο και λεπτό δέρμα του μωρού.

Αντί να χρησιμοποιείτε πούδρα που μπορεί να ξηράνει το δέρμα του μωρού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα. Μια σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι μια ενυδατική κρέμα τύπου γαλακτώματος που εφαρμόζεται καθημερινά κατά τους πρώτους 7 έως 12 μήνες μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εκζέματος.

Όταν επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα, ελέγξτε τα συστατικά για χρωστικές ουσίες, φθαλικές ενώσεις και parabens, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

Εκτός από τη δημιουργία της λίστας εκ των προτέρων, φροντίστε να προσπαθήσετε να ξεκουραστείτε και να μειώσετε το αίσθημα βιασύνης και άγχους.

Η επιλογή ενός πιο αργού ρυθμού όχι μόνο θα σας απαλλάξει από το άγχος , αλλά θα κάνει την εμπειρία των διακοπών πιο εύκολη τόσο για εσάς όσο και για το μικρό σας.

Πηγή: anationofmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved