Τips για μαμάδες: Το λεμόνι σφίγγει το κρέας ή όχι; Αυτή είναι η απάντηση
Πώς να μαρινάρετε σωστά το κρέας με λεμόνι.
Πολλοί σεφ χρησιμοποιούν το λεμόνι για να μαρινάρουν ή να μαλακώσουν το κρέας πριν το μαγείρεμα.
'Αλλοι πάλι επιλέγουν να το προσθέσουν στο τέλος αφού πρώτα το έχουν μαγειρέψει για να παραμείνει πιο ζουμερό.
Το κρέας καθώς και ο τρόπος ψησίματος καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.Σύμφωνα με το Slate, η οξύτητα του λεμονιού αυξάνει τη σιελόρροια, η οποία κυριολεκτικά κάνει το στόμα και τον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται τη γεύση.
Πώς να μαρινάρετε σωστά το κρέας με λεμόνι
Κάθε μαρινάδα αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: οξύ, λάδι και αρωματικές ύλες. Το λάδι προσδίδει υγρασία στο κρέας ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση. Το οξύ βοηθά να μαλακώσει το ωμό κρέας, επιτρέποντας έτσι το λάδι και τα μπαχαρικά να εισχωρήσουν στο κρέας.
Πολλές μαρινάδες χρησιμοποιούν ξίδι ως υποκατάστατο του οξέος, αλλά ο χυμός λεμονιού είναι πιο αποτελεσματικός.
Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας έως 1/4 φλιτζάνι (15 έως 60 χιλιοστόλιτρα) χυμό λεμονιού για μαρινάδες, ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος καθώς και πόσο τρυφερό και ζουμερό θέλετε να είναι.
Φροντίστε να επιλέξετε τα σωστά μπαχαρικά και βότανα
- Μαζί με το χυμό λεμονιού επιλέξτε μαύρο πιπέρι, σκόρδο, άνηθο ή μαϊντανό , είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές.
- Μαρινάρετε το κόκκινο κρέας για δύο ώρες για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση
Το κόκκινο κρέας είναι συγκριτικά πιο σκληρό, επομένως ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος για να γίνει πιο τρυφερό. Τα μικρότερα κομμάτια κόκκινου κρέατος μπορούν να πάρουν γεύση από μια μαρινάδα σε περίπου 45 λεπτά, ενώ τα ψητά και τα μεγάλα κομμάτια απαιτούν μαρινάρισμα περισσότερες ώρες.
φώτο: pexels.com / Polina Tankilevitch
Τα κατάλληλα μπολ για μαρινάδες
Τα γυάλινα και πλαστικά μπολ είναι οι καλύτερες επιλογές για να μαρινάρετε τα κρέατα. Αποφύγετε τα σκεύη από αλουμίνιο, καθώς λόγω της αντίδρασης με το οξύ υπάρχει η πιθανότητα να σας αφήσει το φαγητό μια μεταλλική γεύση.
Πηγή: licious.in