Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε μοσχαράκι κατσαρόλας
Το μοσχαράκι της κατσαρόλας έχει τα ...μυστικά του.
Το μοσχάρι και ειδικά το κοκκινιστό είναι ίσως από τα κλασσικά φαγητά που δεν λείπουν από τα οικογενειακά τραπέζια.
Ωστόσο, συχνά μπορεί να είναι σκληρό ή στυφό παρότι το βράζατε στη χύτρα αρκετή ώρα. Τι λάθος μπορεί να κάνατε;
Ας δούμε μερικά από αυτά:
Επιλέγετε λάθος κομμάτι κρέατος
Διαφορετικό κρέας θα επιλέξετε για το φούρνο και διαφορετικό για την κατσαρόλα. Το ίδιο ισχύει και για το μοσχάρι. Η ελιά ή η σπάλα σε μικρά κομμάτια είναι μια καλή επιλογή για μοσχαράκι κατσαρόλας.
Δεν τσιγαρίζετε το κρέας
Δεν αρκεί απλά να περιμένετε να εξαφανιστούν τα υγρά από την κατσαρόλα για να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Το τσιγάρισμα είναι απαραίτητο προκειμένου το μοσχαράκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές «φυλακίζοντας» την απαραίτητη υγρασία.
Δε μαγειρεύετε το φαγητό όσο χρόνο χρειάζεται
Το μοσχάρι θέλει χαμηλή φωτιά και αρκετό χρόνο για να βράσει και να είναι μαλακό. Μην το βιάζεστε λοιπόν ακόμα κι αν το μαγειρεύετε σε χύτρα ταχύτητας.
Προσθέτετε τα λαχανικά πολύ νωρίς
Αν μαγειρεύετε μοσχαράκι σούπα μη βιαστείτε να προσθέσετε τα λαχανικά. Οι πατάτες, τα καρότα, το σέλινο θέλουν ελάχιστο χρόνο για να βράσουν. Πριν αφαιρέσετε το μοσχάρι από τη φωτιά, ρίξτε τα στην κατσαρόλα.
Δεν πήζει η σάλτσα
Αν το μοσχάρι είναι κοκκινιστό, η σάλτσα πρέπει να είναι παχύρευστη και βελούδινη. Για να πετύχετε την υφή της όταν προσθέσετε τα υλικά, βράστε την σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και ρίξτε την στη συνέχεια στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
Πηγή: thekitchn.com