Tips για μαμάδες: Μικρά μυστικά ψησίματος για τέλεια γλυκά
Γυναίκα έχει στον πάγκο τα υλικά που χρειάζεται για να φτιάξει γλυκό.
BigstockΜυστικά για επιτυχημένα γλυκά.
Ως γνωστόν η ζαχαροπλαστική απαιτεί ακρίβεια ειδικά στην ποσότητα των υλικών.
Για να σας πετυχαίνουν λοιπόν τα κουλουράκια, τα κέικ, οι τάρτες και κάθε λογής γλυκά θα πρέπει να είναι σωστές οι αναλογίες και επίσης να γνωρίζετε κάποια μυστικά που αφορούν το ψήσιμο και όχι μόνο.
Ζυγίστε τα υλικά σας
Πιθανόν να χρησιμοποιείτε μεζούρες ή φλυτζάνια για να κάνετε τις μετρήσεις σας όταν φτιάχνετε ένα γλυκό. Οι ζαχαροπλάστες όμως για ακριβείς μετρήσεις των υλικών προτιμούν τη ζυγαριά.
Προετοιμάστε τα υλικά
Πριν ξεκινήσετε το γλυκό, συγκεντρώστε στον πάγκο όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Η σωστή προετοιμασία είναι ένα σημαντικό βήμα κατά το ψήσιμο όλων των ειδών αρτοσκευασμάτων.
Χρησιμοποιήστε ένα μπολ και ζεστό νερό για να φέρετε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Σχεδόν όλα τα υλικά των γλυκών πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο αν ξεχάσατε να βγάλετε π.χ. τα αυγά από το ψυγείο, βυθίστε τα σε ζεστό νερό για λίγα μόνο λεπτά.
Προσθέστε κάτι όξινο
«Το καλύτερο «μυστικό» που έμαθα στη μαγειρική σχολή ήταν να προσθέτω μια μικρή όξινη δόση», λέει η Pastry Chef Aisha Momaney και προσθέτει: «Είτε πρόκειται για λίγο ξίδι, λεμόνι ή κιτρικό οξύ αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουν γεύση τα γλυκά σας».
Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κατάλληλο για φούρνο
Σύμφωνα με τη σεφ Alina Eisenhauer, η χρήση ενός θερμομέτρου κατά το ψήσιμο μπορεί να βοηθήσει δραστικά τη διαδικασία του σωστού ψησίματος.
Να χρησιμοποιείτε πάντα λαδόκολλα
Η λαδόκολλα βοηθά στο ομοιόμορφη ψήσιμο ενώ παράλληλα διατηρεί τα μαγειρικά σκεύη καθαρά.
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κατά το ψήσιμο
Είναι δελεαστικό να θέλετε να δοκιμάσετε αν τα μπισκότα ψήθηκαν όμως είναι σημαντικό να έχετε υπομονή. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα επιβραδύνετε τον χρόνο μαγειρέματος και το ψήσιμο είναι ανομοιόμορφο.
Με πληροφορίες από το eatthis.com