Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από μουρουνέλαιο

Αν διαπιστώσετε ότι έπεσε μουρουνέλαιο στα ρούχα οι επιλογές που έχετε για να αφαιρέσετε τον λεκέ είναι απλές και εύκολες.

Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από μουρουνέλαιο
Bigstock

Σίγουρα οι λεκέδες από μουρουνέλαιο δεν είναι από τους πιο συχνούς.

Ωστόσο, αν το χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία , ειδικά των μικρών παιδιών, είναι πιθανόν να διαπιστώσετε λεκέ σε κάποιο ρούχο.

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας

Σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις που έχετε είναι οι ακόλουθες:

Άμεσος καθαρισμός

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο από το μουρουνέλαιο χρησιμοποιώντας χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα. Αποφύγετε να τρίψετε τον λεκέ, καθώς αυτό μπορεί να τον επεκτείνει.

mageiriki-soda-katharistika.jpg

Μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα τον λεκέ για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μουρουνέλαιο. Αφήστε την να δράσει για αρκετά λεπτά πριν την τινάξετε και την καθαρίσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταλκ ή ακόμα και αλάτι.

Ξίδι

Το ξίδι διασπά τα λίπη οπότε μπορείτε να ρίξετε μια μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού στον λεκέ από μουρουνέλαιο. Για την ακρίβεια μουλιάζετε το συγκεκριμένο σημείο σε μια μικρή ποσότητα νερού και ξιδιού και μετά από 20 με 30 λεπτά το ξεπλένετε.

Το tip της μαμάς: 4 τρόποι να καθαρίσετε τους λευκούς τοίχους

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων μπορεί επίσης να κάνει θαύματα εάν εφαρμοστεί απευθείας στον λεκέ και αφεθεί για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά και το αφήνετε να στεγνώσει.

lemoni.jpg

Λεμόνι

Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, αραιώστε τον με λίγο νερό και μουλιάστε το ρούχο με τον λεκέ. Στη συνέχεια, πλύνετε ως συνήθως. Αυτή η τεχνική είναι επίσης «σωτήρια» όταν τρώτε έξω και πέσει λάδι στα ρούχα σας.

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τα ακάρεα σκόνης από το στρώμα

Καλό είναι να δοκιμάζετε σε ένα μικρό κομμάτι του υφάσματος τα υλικά που θ χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση του λεκέ, για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο ρούχο.

Με πληροφορίες από το inthewash.co.uk

Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε τα άλατα από τον νεροχύτη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved