Πέντε τρόποι να αντικαταστήσετε το baking powder στις συνταγές

Bigstock

Αν δεν έχετε baking powder μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα υλικά.

Το baking powder (μπέικιν πάουντερ) εξασφαλίζει ομοιόμορφη φούσκωμα και αφράτη υφή σε κάθε λογής ζύμες, κέικ και γλυκά.

Συχνά συγχέεται με τη μαγειρική σόδα καθώς είναι το βασικό συστατικό της, όμως δεν κάνουν την ίδια… δουλειά.

Και οι δύο βοηθούν τα αρτοσκευάσματα να φουσκώσουν αλλά δημιουργούν διαφορετικές χημικές αντιδράσεις.

Τι κάνετε λοιπόν στην περίπτωση που ξεμείνετε από μπέικιν πάουντερ αλλά σας είναι απαραίτητο για τη συνταγή; Το αντικαθιστάτε με κάτι άλλο και μάλιστα έχετε περισσότερες από μία επιλογές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Χυμός λεμονιού και μαγειρική σόδα

Ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο για την ενεργοποίηση της μαγειρικής σόδας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Γιαούρτι και μαγειρική σόδα

Δεδομένου ότι το γιαούρτι είναι γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, έχει την οξύτητα που χρειάζεται για να αντικαταστήσει το μπέικιν πάουντερ. Μια κουταλιά baking μπορεί να αντικατασταθεί με ¼ κ.τ.σ. μαγειρική σόδα και μισό φλυτζάνι γιαούρτι.

Ξίδι και μαγειρική σόδα

Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το μπέικιν πάουντερ στις περισσότερες συνταγές. Ωστόσο είναι προτιμότερο να το επιλέξετε σε συνταγές που απαιτούν αρκετή ζάχαρη, όπως μπισκότα και κέικ . Για να κάνετε αυτήν την …παραλλαγή, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξίδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στη συνταγή σας.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το κανονικό αλεύρι, με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι ιδανικό σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί αλεύρι, όπως cupcakes , μπισκότα, τηγανίτες.

Κρέμα ταρτάρ και μαγειρική σόδα

Το μπέικιν πάουντερ συνήθως περιέχει κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο) , οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε να την ανακατέψετε με μαγειρική σόδα. Η αναλογία είναι 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ ( για κάθε κουταλιά της σούπας μπέικιν που ζητά η συνταγή). Δεδομένου ότι η κρέμα ταρτάρ είναι άοσμη, δεν θα επηρεάσει τη γεύση του τελικού προϊόντος σας, επομένως πρόκειται για μια ευέλικτη υποκατάσταση.

Με πληροφορίες από realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved