Το tip της μαμάς: Μυστικά για ένα τέλειο ψήσιμο αρνιού στη σούβλα

Bigstock

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για ένα καλοψημένο αρνί στη σούβλα.

Η αγορά του αρνιού ή κατσικιού έχει γίνει και σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για το δέσιμο στη σούβλα, ώστε να προλάβει να στραγγίξει καλά το κρέας.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να «λιώνει το κρέας στο στόμα» σας δίνουμε τα ακόλουθα tips :

  • Το σωστό δέσιμο του αρνιού ή κατσικιού παίζει σημαντικό ρόλο στο ψήσιμο. Πρέπει να είναι στην ευθεία και η σούβλα να βγαίνει στο κέντρο του κεφαλιού.
  • Στερεώστε καλά τη σπονδυλική στήλη σε δύο τρία σημεία.
  • Αλατοπιπερώστε καλά το κρέας παντού, τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσετε αλλά και κατά τη διάρκεια. Ειδικά στα μπούτια που το κρέας είναι πιο παχύ, το αλατοπιπερώνετε πιο συχνά.

Ψήσιμο

  • Φροντίστε η σούβλα να γυρίζει συνεχώς για ομοιόμορφο ψήσιμο χωρίς αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Προσπαθήστε να τη διατηρείτε μεταξύ 160-180°C.
  • Τοποθετείστε το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς για να μην αρπάξει και μείνει μέσα ωμό.
  • Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του αρνιού και τη θερμοκρασία. Υπολογίστε περίπου 1 ώρα ανά κιλό κρέατος.
  • Μην αφήνετε το αρνί να μένει στην ίδια θέση για πολύ ώρα για να μην καεί.
  • Ρίξτε λίγο νερό στη βάση της ψησταριάς κατά διαστήματα για να δημιουργήσετε υγρασία και να αποτρέψετε το κρέας από το να στεγνώσει.
  • Αφού ψηθεί το αρνί, αφήστε το να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν το κόψετε.

Τips για μαμάδες: Το λεμόνι σφίγγει το κρέας ή όχι; Αυτή είναι η απάντηση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved