10 τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη γεύση αλλά και για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

10 τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ κρατώντας σακούλες γεμάτες με ψώνια, απλά θέλετε να τα στριμώξετε όλα στο ψυγείο και να «χυθείτε» στον καναπέ.

Αυτό όμως είναι λάθος! Η υπερφόρτωση του ψυγείου το καθιστά λιγότερο αποδοτικό και ορισμένα τρόφιμα θα είχαν καλύτερη γεύση αλλά και θα διαρκούσαν περισσότερο εάν διατηρούνταν σε θερμοκρασία δωματίου.

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σπατάλης τους, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα είδη που χρειάζονται ψύξη. Δεδομένου του υψηλού κόστους διαβίωσης και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της σπατάλης τροφίμων, πρέπει να θυμάστε πώς κάθε χρόνο 4,5 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στις χωματερές και είναι χρέος όλων να συμβάλλουν θετικά στη μείωση του λεγόμενου «food waste».

Πώς το παιδί μου θα δοκιμάσει σαλάτα; 4 κορυφαίες συμβουλές

Ποια είναι, λοιπόν, τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο;

1. Ψωμί

Τα μόρια του άμυλου στο ψωμί κρυσταλλώνονται πολύ γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα το ψωμί να μπαγιατεύει πολύ πιο γρήγορα όταν βρίσκεται στο ψυγείο.

Καλό θα ήταν να το διατηρείτε σε αεροστεγή πλαστική σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Για το ψωμί που αγοράζεται από τον φούρνο το οποίο συνήθως πωλείται σε χάρτινη σακούλα, βγάλτε το από τη σακούλα, τυλίξτε το σφιχτά με μεμβράνη και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου.

Έρευνα: Μόνο το 2% των εφήβων τρώει αρκετά λαχανικά- Πώς θα τα εντάξετε στην διατροφή τους

2. Κρεμμύδια

Μπορεί να νομίζετε ότι επειδή τα κρεμμύδια είναι λαχανικά , ανήκουν στο συρτάρι με τα λαχανικά στο ψυγείο. Στην πραγματικότητα, όμως, θα ήταν καλύτερα να βρίσκονται σε σκοτεινό μέρος μακριά από άλλα τρόφιμα προκειμένου να εμποδίζεται η εξάπλωση της έντονης μυρωδιάς τους.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιήσετε μόνο το μισό κρεμμύδι , μπορείτε να καταψύξετε το υπόλοιπο.

3. Σκόρδο

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διατήρηση του σκόρδου στο ψυγείο, αλλά αν δεν έχετε αρκετό χώρο, το σκόρδο μπορεί να «ζήσει» σε έναν ξηρό, αεριζόμενο χώρο .

Messy play: Γιατί τα παιδιά αγαπούν να παίζουν με τη λάσπη

trofima-sto-psigeio.jpg

4. Αβοκάντο

Κάθε λάτρης του αβοκάντο γνωρίζει ότι το περιθώριο ενός άγουρου αβοκάντο από το να γίνει κρέμα και να μαυρίσει είναι πολύ μικρό.

Η διατήρησή του στο ψυγείο επιβραδύνει την ωρίμανσή του. Εναλλακτικά, όταν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, φυλάξτε το σε ανοιχτές καφέ σακούλες (αυτές από το μανάβικο).

Αν κόψετε το αβοκάντο είναι καλύτερο να αποθηκεύεται στο ψυγείο σε ένα δοχείο τροφίμων με καπάκι.

Γιατί οι μαμάδες αγαπούν τη μυρωδιά του νεογέννητου μωρού; Οι επιστήμονες απαντούν

5. Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία δωματίου, γι' αυτό βγάλτε τις από το ψυγείο και κρατήστε τις στον πάγκο της κουζίνας μακριά από το φως του ήλιου.

6. Μέλι

Το μέλι δεν απαιτεί ψύξη. Επιπλέον, γίνεται σκληρό και δύσκολα απλώνεται όταν είναι πολύ κρύο. Βάλτε το γρήγορα πίσω στο ντουλάπι!

Υπερβολική ζέστη: Tips να κρατήσετε τα παιδιά ασφαλή όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

trofima-sto-doulapi.jpg

7. Κέικ

Μόνο εάν το κέικ σας έχει γέμιση ή γλάσο ή τυρί κρέμα, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο για περίπου τρεις ημέρες.

Σοκολατένια πουτίγκα με αβοκάντο, μπανάνα, άγλυκο κακάο και φυστικοβούτυρο

8. Πεπόνι

Κρατήστε το πεπόνι έξω από το ψυγείο και αποθηκεύστε το εκεί εφόσον το κόψετε. Τυλίξτε το σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο για να μη χαλάσει. Το ίδιο ισχύει και για τα μάνγκο και τις πιπεριές.

9. Καφές

Είτε είναι σε μορφή κόκκων είτε σε μορφή αλεσμένου καφέ, ο καφές δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται στο ψυγείο, καθώς απορροφά εύκολα τις μυρωδιές άλλων τροφίμων. Αντ' αυτού, διατηρήστε τον σε αεροστεγές δοχείο.

Εξάψεις στην εμμηνόπαυση: Πότε ξεκινούν και πόσο διάστημα διαρκούν;

10. Πατάτες

Οι πατάτες δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη πιο γρήγορα, δίνοντάς τους μια γλυκιά γεύση και επηρεάζοντας την υφή τους.

Αντ' αυτού, αποθηκεύστε τις πατάτες σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα κελάρι. Έτσι, θα διατηρήσουν τη φυσική τους γεύση και υφή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved