Viral Tik Tok: Μία μαμά μοιράζεται το μυστικό της για να αποφύγετε τις ιώσεις τη νέα σχολική χρονιά

«Τα παιδιά του δημοτικού εμφανίζουν τρία έως πέντε κρυολογήματα το χρόνο».

Viral Tik Tok: Μία μαμά μοιράζεται το μυστικό της για να αποφύγετε τις ιώσεις τη νέα σχολική χρονιά

«Επιστροφή στο σχολείο»...Σκέφτεστε ρούχα, λίστες με σχολικά είδη και εξωσχολικές δραστηριότητες; Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας: Οι ιώσεις της φθινοπωρινής σεζόν aka της σχολικής χρονιάς.

Η δρ Jessica Kiss, η οποία είναι παιδίατρος, μαμά αλλά και Τiktoker (@askdrmom), δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούν οι γονείς να αποφύγουν τα «back-to-school» κρυολογήματα, τη γρίπη αλλά και τις παραλλαγές του COVID.

Viral tik tok βίντεο: Πώς να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει το δωμάτιό του

«Το πρώτο είναι απλό», αναφέρει στο βίντεό της ενω προσθέτει: «Μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν τακτικά τα χέρια τους. Μη βασίζεστε στους δασκάλους. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα εκπαιδεύσετε ενώ βρίσκονται στο σπίτι».

Συνεχίζει λέγοντας: «Αυτό σημαίνει να ακούτε όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα εάν τρέχει νερό και για πόση ώρα. Επιβραβεύστε τα, εάν το κάνουν σωστά. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε βιβλία για το πώς εξαπλώνονται τα μικρόβια».

Η επόμενη συμβουλή της είναι να διδάξετε στα παιδιά πώς να βήχουν «σωστά», δηλαδή στον αγκώνα τους και όχι στα χέρια τους. Επιπλέον, μιλήστε για τη σημασία του εμβολιασμού.

Η δρ Kiss συνεχίζει: «Το επόμενο είναι το τακτικό μπάνιο. Προσπαθήστε κάθε μέρα να τα ενθαρρύνετε να κάνουν ένα ντουζ πριν πέσουν για ύπνο».

Αυτό το viral TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ποστάρετε back-to-school photos των παιδιών σας

Τέλος, φτάνει στην τελευταία της συμβουλή, η οποία, όπως λέει, είναι και η πιο δύσκολη: «Δεν χάλασε και ο κόσμος εάν αρρωστήστει το παιδί σας. Τα παιδιά του δημοτικού εμφανίζουν τρία έως πέντε κρυολογήματα το χρόνο»

Στα σχόλια, πολλοί γονείς μοιράστηκαν τις δικές τους ιδέες και εμπειρίες.

«Στο νηπιαγωγείο του γιου μου όλα τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά την είσοδό τους στο κτήριο. Νομίζω ότι αρρώστησε μία φορά εκείνη τη χρονιά. Ομολογουμένως ήταν ένα μικρό σχολείο , περίπου 50 παιδιά συνολικά, αλλά και πάλι! Ήταν φοβερό», έγραψε μια μαμά.

Ενώ, ένας μπαμπάς σχολίασε : «Προσπαθώ να καθαρίζω την τσάντα, τα τετράδια και τα χειμωνιάτικα παλτό τους μία φορά την εβδομάδα »

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved