Σας αντιμιλά το παιδί σας; Μια ειδικός συμβουλεύει πώς να του απαντήσετε και γίνεται viral

Bigstock

Όταν τα παιδιά αντιμιλούν ή γίνονται αγενή, οι γονείς μπορεί να αισθάνονται ότι χάνουν τον έλεγχο.

Ακόμα και το πιο φρόνιμο παιδί θα αντιμιλήσει ή θα μπορεί να γίνει αγενές μερικές φορές. Η κλινική ψυχολόγος και ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος του Good Inside δρ Becky Kennedy μοιράστηκε ένα χρήσιμο βίντεο που έχει γίνει viral λόγω του συχνού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά που αντιμιλούν.

Ίσως χρειαστεί να εξασκηθείτε στον καθρέφτη σας για καλό σκοπό.

«Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι το παιδί σας, πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις τρεις ατάκες για να τα βγάλετε πέρα με το παιδί σας όταν σας αντιμιλά. Αυτές οι φράσεις θα σας βοηθήσουν να αποκλιμακώσετε την κατάσταση », επισημαίνει η δρ Kennedy στην αρχή του βίντεο.

Η ειδικός εξηγεί: Γιατί δεν πρέπει να αναγκάζετε τα παιδιά να πουν «ευχαριστώ»

Στη συνέχεια, μοιράζεται τις τρεις αυτές φράσεις:

Η πρώτη είναι: «Σε ακούω και πρέπει να είσαι πολύ αναστατωμένος/η για να μου μιλάς έτσι».

Η δεύτερη είναι: «Κοίτα, το μόνο που θα σου πω είναι πως ξέρω ότι είσαι καλό παιδί, ακόμα και όταν μου μιλάς με όχι και τόσο καλό τρόπο ».

Και η τρίτη είναι: «Ξέρω ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να μου το πεις αυτό. Θέλεις να ξαναπροσπαθήσουμε;»

«Τώρα, ξέρω τι μπορεί να σκέφτεστε: "Μήπως του/της επιτρέπω να έχει αυτή την αγενή συμπεριφορά "» λέει. «Όχι! Απλώς συμπεριφέρεστε σαν ενήλικας».

To παιδί μου είναι αγενές - Τι μπορεί να φταίει;

Και συνεχίζει: «Μη φοβάστε γιατί δεν παρασύρεστε σ' έναν αγώνα εξουσίας . Ναι, μπορεί να αισθάνεστε καλά εκείνη τη στιγμή να πείτε κάτι σαν "Δεν μπορείς να μου μιλάς έτσι. Δεν έχει iPad απόψε!". Αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως εάν ανταποδώσουμε στην αγενή συμπεριφορά,, εκείνο θα μας ανταποδώσει περισσότερo θυμό. Αυτό είναι τόσο αναποτελεσματικό και πρέπει να φερθούμε ως ενήλικες που είμαστε».

Στο description πρόσθεσε επίσης: «Ζητάτε από το παιδί σας να κάνει κάτι και αμέσως λαμβάνετε ως απάντηση «ΌΧΙ», ή «Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό!» ή «Είσαι η χειρότερη μαμά!» ή απλώς γουρλώνει τα μάτια; Όλες μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Όταν, λοιπόν, τα παιιδά μας βρίσκονται σε μία φάση έξαρσης θυμού ή αγένειας, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη σύνδεση όταν τα πράγματα είναι ήρεμα . Τα παιδιά μας είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν όταν νιώθουν ότι τα ακούμε και τα σέβομαστε».

Κλείνει καταλήγοντας: «Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο . Το έχω περάσει κι εγώ και ξέρω ότι ο ήρεμος τρόπος είναι το κλειδί για να αλλάξει η συμπεριφορά του παιδιού σας».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved