Μαντώ Γαστεράτου: «Ξεκίνα ψυχοθεραπεία σήμερα, αν θες να απολαμβάνεις τη ζωή»

Η συμβουλή της ραδιοφωνικής παραγωγού για τον σημαντικό ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή όλων, και ειδικά των μαμάδων.

Μαντώ Γαστεράτου: «Ξεκίνα ψυχοθεραπεία σήμερα, αν θες να απολαμβάνεις τη ζωή»

Η Μαντώ Γαστεράτου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σήμερα, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Η ίδια άλλωστε είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας σε πρακτική και ψυχοθεραπεύτρια σε εκπαίδευση.

Ψυχική Υγεία: Στο επίκεντρο το παιδί

Έγραψε λοιπόν η Μαντώ Γαστεράτου:

«Για να μπορώ να απολαμβάνω και να με απολαμβάνουν κι αυτά...

χρειάζεται ψυχική ηρεμία, συνειδητότητα, ισορροπία...

Ξεκίνα ψυχοθεραπεία σήμερα αν θες να απολαμβάνεις τη ζωή... Καλημέρα »

gasteratou-psixiki-igeia.jpg

Ακολούθησε ωστόσο λίγο αργότερα και σταθερό ποστ:

«10/10 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στην σημερινή ημέρα θα δώσω το τίτλο "Ταξίδι Αναγέννησης" ! Γιατί μέσα από αυτό το δύσκολο μα συνάμα φωτεινό και θεραπευτικό ταξίδι, γνώρισα, επαναδιαπραγματευτηκα,ερωτεύτηκα, αγάπησα, μίσησα, συγχώρεσα, κατάφερα να εμπεριεξω... όλες εκείνες τις πτυχές του εαυτού μου που υπήρξαν για χρόνια αγνωστες και σκονισμενες.

Ξέρετε πολλές φορές ειναι πιο βολικό να μην σκαλίζουμε, να μην ψάχνουμε, να μην ξεβολευομαστε. Όχι μόνο γιατί μια τέτοιου είδους διαδικασία είναι δύσκολη,άβολη κι επίπονη αλλά περισσότερο γιατί θα σπάσει το "προστατευτικο κέλυφος" που φοράμε για να αρέσουμε στους άλλους.

Όταν αυτό λοιπόν σπάσει πονάει, όμως το νέο δέρμα που βγαίνει από κάτω είναι πιο λαμπερό και πιο φωτεινό από ποτέ! Αναπνέει και πια δεν χρειάζεται κανένα κέλυφος και καμιά μάσκα για να φανερωθει στο ήλιο!

Η πιο σπουδαία απόφαση που πήρα ποτέ στην ζωή μου ήρθε πριν από 8 χρόνια... η απόφαση μου να ξεκινήσω το δικό μου θεραπευτικο ταξιδι, με έφερε στο εδώ και τώρα! Εμαθα να χαίρομαι,να απολαμβάνω και να καμαρωνω τον εαυτό μου για τις επιλογές μου!

Σημερα, δουλεύοντας πια ως σύμβουλος ψυχικής υγείας στο γραφείο μου και σε δημόσιες δομές, κάνοντας συνεχόμενες μετεκπαιδευσεις στην ψυχοθεραπεία και σε πανεπιστημικα προγράμματα, αν ειχα μόνο μια συμβουλή να δώσω, αυτή θα ήταν:

ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΕΣΥ!».

https://www.instagram.com/p/DA8UYB8oBMh/

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται όχι μόνο στιγμές της καθημερινότητάς της με τα παιδιά, αλλά και πολλές σκέψεις που αφορούν την ψυχολογία της ως μαμά.

https://www.instagram.com/p/C_OH47LoiTa/

Μάλιστα, ένα διάστημα είχε «καθιερώσει» τις αναρτήσεις « Instagram VS Reality» δείχνοντας – και περιγράφοντας – πόσο διαφέρει η πραγματικότητα από την εικονική …πραγματικότητα των social.

«NSTAGRAM VS REALITY

🔴 INSTAGRAM
Ξεχυθηκαμε σε παραλίες,βουνά, θάλασσες..
Η Κυβέλη είδε πρώτη φορά την θάλασσα από τόσο κοντά... Περάσαμε υπέροχα!
🔴 REALITY
... σημερα με τέτοια μέρα, δεν θα την πάλευα να κάτσω μέσα! Μάζεψα τα απαραίτητα aka πριν βγούμε βόλτα πρέπει να ετοιμαζόμαστε τουλάχιστον 2.5 ώρες καθως η λίστα των πραγμάτων που χρειάζεσαι για να βγεις έξω με βρέφος και νήπιο είναι ατελείωτη. Αυτό το 2.5ωρο λοιπον, είναι ότι πρέπει για να σου κάνει τα νεύρα κροσια εκ προοιμιου. Αν εισαι και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής όπως εγώ... μπουχαχχαχαα "Ιάσο κόκλα"...!
Το χειρότερο όλων, ειναι όταν φτάνεις στον προορισμό. Ναι ναι ναι... όταν φτάνεις έχεις να κουβαλήσεις αυτά που φορτωσες για να ξεφορτωσεις για να τα ξαναφορτωσεις! Καλό? 😉
Αφου οταν με ρωτάνε τι είδους γυμναστική κάνω απαντάω "βάρη!" Ναιιι βάρη! Με τόσα πράγματα που κουβαλαω πάνω κάτω σε κάθε βόλτα κι έξοδο, έχω χτίσει κορμί φιλενάδα! (βλέπε εικονα 4)
Μόλις έχεις βάλει λοιπον τον πισινό σου στο βότσαλο κι ετοιμάζεσαι ν' ανοίξεις ρουθούνι για να πάρει αλμύρα ο εγκέφαλος. Μαντεψε ποιον έχεις πάνω στον κεφάλι σου!? μην είναι βοας, μην είναι κροταλιας ; όχι μάνα μου! Είναι ο Γιωργαρας ο οποίος δεν βολεύεται σε ολάκερη παραλία να αγναντεψει! Πρέπει να ανέβει σε οτιδήποτε μοιάζει με βράχο,δέντρο,βουνό,λόφο...(βλέπε εικόνα 5).
Και ενώ έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι από Δευτέρα ψάχνεις φυσιοθεραπευτη για να σε ισιώσει από το Κυριακάτικο ξύλο που τρως, διαπιστώνεις πως είσαι ζωντανή δυσφήμιση για τον τουρισμό στις παραλίες της χώρας μας, καθώς τα 2 τμ που καταλαμβάνεις, σε χρόνο ντε-τε έχουν γεμίσει με πάνες, μωρομαντηλα, χαρτοπετσέτες...
Εννοείται σε κόβει η ντροπή και πετάγεσαι σαν ελατήριο να τα μαζέψεις! Καθώς τα μαζεύεις βλέπεις πεταμενα πλαστικά, μπουκάλια, 1 εκ γόπες από τσιγάρα, τα μαζεύεις κι αυτά και ανοίγεις για 1627η φορα θέμα συζήτησης με την εξής φράση: " Α ρε φίλε για αυτό δεν πάμε μπροστά, κοίτα όλα τα γίδια κάτω τα πετανε"... κράζεις την ώρα που μαζεύεις για να φύγεις και εννοείται κάνεις ηρωική έξοδο με Κυριακάτικο τάντρουμ στην άσφαλτο με την φραση: "οχιιιιιιι α κάτσουμε α κοιμηθούμε εδωω"😫 (εικονα 6)
Αυτά όλα όμως στο τέλος κάνουν την ζωή μου πανέμορφη!♥️».

https://www.instagram.com/p/Co2wPEzrAPy/

«Μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις στο σήμερα!»

«INSTAGRAM VS REALITY

INSTAGRAM 🔴

Αδραξε την κάθε μέρα και ζήσε σαν να είναι η τελευταία σου...
Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό; και αν το έχεις σκεφτεί, το έχεις κάνει ποτέ πράξη; Εγώ ναι...
Κάτι τέτοια δεν λένε εδώ μέσα; think positive κτλ κτλ κτλ...

REALITY 🔴

Η Κυβέλη κι εγώ σήμερα ξυπνησαμε στις 6.30 το πρωί και στις μύτες των ποδιών μας για να μην ξυπνήσουμε τους άντρες αναχωρήσαμε για Τήνο! Γιατί; Γιατί έτσι! Γιατί είναι υπέροχο να κάνεις αυτό που ποθεί η ψυχή σου οταν μπορείς να το κάνεις! Κι αν δεν υπάρχει αύριο γιατί να μην ζήσεις το σήμερα; Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί 100% ότι και αύριο θα μπορώ με την ίδια ευκολία να μπω σε ένα αμάξι,τρένο, αεροπλάνο,καράβι... να πάρω τα βουνά και τις θάλασσες άμα μου την ανάψει και να φύγω;!
Ανάψαμε κεράκι για όλους στην Παναγία μας και τώρα γυρίζουμε σπίτι! Είδαμε θάλασσα,καθαρό ουρανό, όμορφα σύννεφα,όμορφα πρόσωπα και τώρα πάμε πισω στην ζέστη μας φωλίτσα!
Μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις στο σήμερα! Μια ζωή την έχουμε μωρέ!»

https://www.instagram.com/p/ClBytbErUZY/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved