Viral TikTok: Έχετε παιδί στην εφηβεία; Αυτός ο «non-strict» μπαμπάς είναι παράδειγμα προς μίμηση

Πολλές και πολλοί επαίνεσαν αυτό τον μπαμπά για την «χαλαρή» προσέγγισή του απέναντι στην έφηβη κόρη του.

Viral TikTok: Έχετε παιδί στην εφηβεία; Αυτός ο «non-strict» μπαμπάς είναι παράδειγμα προς μίμηση
Bigstock

Μήπως όταν ήσασταν παιδιά είχατε «υπερπροστατευτικούς» γονείς που σκοπός τους ήταν να σας προστατεύσουν από την πραγματική ζωή; Τότε είμαι εδώ να σας πω πως αυτό δεν είναι καθόλου το vibe πια.

Πάρτε, λοιπόν, για παράδειγμα αυτό το viral βίντεο που ανέβασε μια έφηβη στο TikTok. Η Abby Moxon (@abby.spamm84), έγραψε στο βίντεο πως επρόκειτο να κάνει υποθετικές ερωτήσεις στον «μη αυστηρό μπαμπά» της. Ξεκινά με το να τον ρωτά ακριβείς ερωτήσεις σχετικά με το πώς είναι να είσαι γονιός ενός έφηβου παιδιού.

Αρχίζει λέγοντας: «Τι θα έκανες αν έγραφα βάση ή κάτω από τη βάση σ' ένα μάθημα;»

«Ω, εφόσον προσπάθησες όσο καλύτερα μπορούσες, δεν πειράζει». Μπράβο μπαμπά, αυτή είναι η σωστή απάντηση! Προφανώς το να έχεις τους καλύτερους βαθμούς στο σχολείο είναι σημαντικό - το ίδιο ισχύει και για το να προσπαθείς για το καλύτερο και να αποδέχεσαι τα αποτελέσματα.

«Τι θα γινόταν αν το έσκαγα κρυφά και πήγαινα σε ένα πάρτι και το μάθαινες το επόμενο πρωί;» ρωτάει η Abby στη συνέχεια.

«Θα το συζητούσαμε, αλλά θα ήταν μια χαρά», απαντά. Δεν υπάρχει τιμωρία, δεν παίρνουμε τα τηλέφωνα κ.λπ. Μόνο υγιής και ουσιαστική επικοινωνία.

Όταν ρωτά τι θα έκανε αν «του μιλούσε άσχημα σε έναν καυγά», της απαντά ότι θα της έλεγε ότι δεν του αρέσει ο τρόπος που του μιλάει και ότι θα της μιλούσε και εκείνος άσχημα.

Κι αν τη συνελάμβανον για κλοπή σε κάποιο κατάστημα; Θα της έλεγε ότι αυτό ήταν ηλίθιο. Τι θα γινόταν αν έκανε κοπάνα από το μάθημα και το μάθαινε από τον διευθυντή; Θα έλεγε ότι «το σχολείο δεν είναι τόσο σημαντικό». Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανατροφή των γονιών του παρελθόντος, που έπαιρναν βραβείο για την «τέλεια παρακολούθηση».

Τι θα γινόταν αν απενεργοποιούσε την τοποθεσία του τηλεφώνου της; Εδώ, λοιπόν, της απάντησε πως θα θύμωνε γιατί τότε δεν θα μπορούσε να τη βοηθήσει αν τον χρειαζόταν.

TikTok: Μπαμπάδες συνοδεύουν τις κόρες τους στη συναυλία του Harry Styles γίνονται viral

Μαμάδες και μπαμπάδες στα σχόλια του βίντεο της Abby επαίνεσαν και με το παραπάνω την προσέγγιση του μπαμπά της.

«Δεν είναι ένας χαλαρός μπαμπάς, αλλά ένας μπαμπάς που βασίζει τη σχέση με το παιδί του στο σεβασμό και την εμπιστοσύνη », έγραψε κάποιος.

«Αυτός ο μπαμπάς είναι φοβερός και εμείς ως μπαμπάδες μπορούμε να μάθουμε από τις απαντήσεις του», σχολίασε ένας μπαμπάς.

«Ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσο τυχερή είσαι», έγραψε κάποια.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια δρ Laura Markham, η αυστηρή ανατροφή των παιδιών στερεί την ευκαιρία να μάθουν αυτοπειθαρχία και υπευθυνότητα.

Τα πολύ αυστηρά όρια μπορεί να ελέγχουν προσωρινά τη συμπεριφορά, αλλά δεν βοηθούν το παιδί να μάθει να αυτορρυθμίζεται

Μπαμπάς απαντά σε δασκάλα που έκρινε ως «ανθυγιεινό» το γεύμα της κόρης του και γίνεται viral

Δεν υπάρχει πολυτιμότερο εσωτερικό εργαλείο για τα παιδιά από την αυτοπειθαρχία, η οποία αναπτύσσεται από την εσωτερίκευση της αγάπης. Σε κανέναν δεν αρέσει να ελέγχεται, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παιδιά απορρίπτουν τα όρια και συνεπώς να τα ξεπερνούν.

Επιπλέον, η έρευνα του Aha! Parenting, δείχνει ότι η αυστηρή ανατροφή μπορεί να προκαλέσει αγχώδη διαταραχή στα παιδιά

Προφανώς, δεν υπάρχει ένας «τέλειος» τρόπος για μεγαλώσετε το παιδί σας καθώς εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Παρόλα αυτά, το gentle parenting και γενικότερα η υιοθέτηση της θετικής ανατροφής είναι εκείνη που θα σας βοηθήσει να χτίσετε έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί σας.

Όταν τα παιδιά σας εμπιστεύονται, σας μιλούν. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτά τα δύο.

Πηγή: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved