Μαμά παραπονιέται για τις τρομακτικές Halloween διακοσμήσεις στη γειτονιά της και γίνεται viral

Πώς αντέδρασαν οι άλλοι γονείς και τι προτείνουν οι ειδικοί για τα παιδιά που φοβούνται το Halloween.

Μαμά παραπονιέται για τις τρομακτικές Halloween διακοσμήσεις στη γειτονιά της και γίνεται viral
Bigstock

Το Halloween είναι επίσημως εδώ και πολλές οικογένειες - ειδικά στην Αμερική από όπου έγινε γνωστή και το έθιμο- έχουν αρχίζει να διακοσμούν το εξωτερικό των σπιτιών τους.

Μερικοί και μερικές, βέβαια, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα...διακοσμώντας τις αυλές τους με πλαστικούς σκελετούς, φαντάσματα, ψεύτικες ταφόπλακες αλλά και με ζόμπι τα οποία κρέμμονται από τα παράθυρα.

Μια μαμά και TikToker (@lindswitt) δημοσίευσε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, διαμαρτυρόμενη πως κάποια από τα διακοσμητικά στη γειτονιά της δεν τα λες και τόσο kid-frienfly.

«Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι διακοσμούν τα σπίτια τους για το Halloween με τα πιο τρομακτικά πράγματα», είπε. «Μιλάμε για φρικιαστικές διακοσμήσεις, ενώ στη γειτονιά υπάρχουν μικρά παιδιά τα οποία καθώς παίζουν έξω ή κάνουν ποδήλατο βλέπουν έναν ανθρώπινο σκελετό στο ύψος του μπαμπά τους».

Γιορτάστε το Halloween με τη μέθοδο Montessori

Συνέχισε τονίζοντας «Έχουμε ένα σπίτι στη γειτονιά μας που ολόκληρο το γκαράζ τους είναι καλυμμένο -από γωνία σε γωνία- με μια εικόνα του κλόουν από το It... Και αυτό είναι μόνο ένα από τα διακοσμητικά ! Ως ενήλικας μπορώ να πω πως αυτή η εικόνα δε τρομάζει μόνο τα παιδιά μου αλλά και εμένα την ίδια».

Η @lindswitt εξηγεί πως ότι γνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν το «δικαίωμα» να διακοσμούν τα σπίτια τους όπως θέλουν.

«Σε μια γειτονιά με μικρά παιδιά γιατί να διακοσμήσετε το σπίτι σας με κάτι τέτοιο; Είναι τόσο απαραίτητο;» αναρωτιέται.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της κομητείας Orange προσφέρει μερικές πολύ καλές συμβουλές για τους γονείς των μικρών παιδιών που δεν είναι μεγάλοι φαν του Halloween.

Για ορισμένα παιδιά, τα τρομακτικά κοστούμια και οι διακοσμήσεις μπορεί απλώς να τα εξιτάρουν και να τα ενθουσιάζουν.

Προτείνουν να πάτε βόλτα με τα παιδιά σας σ' ένα πολυκατάστημα που πουλά μάσκες και αποκριάτικα κοστούμια ή να τους διαβάσετε βιβλία ή να δείτε ταινίες σχετικές με το Halloween.

Halloween ιδέες για πρωινό - 4 συνταγές για να διαλέξετε

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο αυτής της μαμάς , θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν ήταν και τόσο θετικά.

«Ως μαμά με ένα δίχρονο παιδί... απλά σκέφτομαι πως είναι απλώς Halloween», έγραψε κάποια. «Ελπίζω αυτό να βοηθήσει».

«Διακοσμώ το σπίτι μου για μένα, όχι για τα παιδιά των άλλων», σχολίασε κάποιος άλλος, ενώ ένας έγραψε: «Πιστέψτε με, είναι πιο τρομακτικό να είναι στο σχολείο, παρά σε μια στολισμένη γειτονιά».

Όσο κι αν όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, αυτό είναι μάλλον ένα καλό παράδειγμα του «ζήσε όπως θες και άσε τους άλλους να ζήσουν».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved