«Δεν βλέπω τους βαθμούς στα τεστ, βλέπω τι άνθρωποι είναι» λέει μία δασκάλα και γίνεται viral

«Αυτό το μήνυμα είναι η επιβεβαίωση που χρειάζονται πολλές μαμάδες σε καθημερινή βάση»

«Δεν βλέπω τους βαθμούς στα τεστ, βλέπω τι άνθρωποι είναι» λέει μία δασκάλα και γίνεται viral

Ως μαμά πιθανώς να παλεύετε με τις ενοχές της μητρότητας. Πιθανότατα, αντιμετωπίζετε αυτό το «θηρίο» κάθε μέρα. Όσα κι αν κάνετε, νιώθετε ότι δεν είναι ποτέ αρκετά. Δεν δίνετε στον εαυτό σας αρκετά εύσημα και συχνά αναρωτιέστε αν είστε «αρκετά καλή» μαμά.

Αλλά σε αυτό το βίντεο στο TikTok ειδικά για τις mom's guilt, μπορείτε να βρείτε λίγη παρηγοριά και να σταματήσετε να αυτομαστιγώνεστε.

Η Anna Mellor (@mellorlite), δημοσίευσε πρόσφατα την αντίδρασή της σε ένα μήνυμα από τη δασκάλα ενός παιδιού. Το μήνυμα ξεκινά διαβάζοντας: «Όταν κοιτάζω τα παιδάκια στην τάξη που διδάσκω, δεν θα μπορούσα να σας πω ποιος μπουσούλησε πρώτος, ποιος περπάτησε πριν από τον ένα χρονο ή ποια μίλησε στους 15 μήνες»

Το κείμενο συνεχίζει: «Ξέρετε τι καταλαβαίνω όταν κοιτάζω τoυς μαθητές μου; Μπορώ να καταλάβω ποιες οικογένειες εκτιμούν την καλοσύνη και τους καλούς τρόπους. Μπορώ να καταλάβω πότε ένα παιδί νιώθει αγάπη και ασφάλεια στο σπίτι»

«Μπορώ να ακούσω πώς μιλάτε στα παιδιά σας από το πώς μιλούν στους άλλους. Όταν κοιτάζω τους μικρούς μου φίλους δεν βλέπω τους βαθμούς στα τεστ, βλέπω ποιοι είναι: την καρδιά τους, τις πράξεις τους, την εσωτερική τους φωνή , τους αγώνες και τους θριάμβους τους, και βλέπω εσάς- και όλη την αγάπη που τους δίνετε».

Τα συγκινητικά αυτά γράμματα μιας μαμάς με την κόρη της έγιναν viral στο Tik Tok

Αυτό το μήνυμα είναι η επιβεβαίωση που χρειάζονται πολλές μαμάδες σε καθημερινή βάση. Γιατί όλες κάνετε το καλύτερο που μπορείτε κάθε μέρα -και μερικές φορές, το καλύτερό σας δεν σημαίνει πως το μικρό σας θα περπατήσει στους 15 μήνες ή θα διαβάσει στα δύο του. Μερικές φορές, το καλύτερό σας δεν σημαίνει να μαγειρεύετε κάθε βράδυ . Μερικές φορές, το καλύτερό σας δεν μοιάζει με το να λέει το παιδί σας απ΄έξω την αλφαβήτα ή το 123.

Viral Tik Tok: Ο χορός αυτής της νύφης με τον μικρό της αδερφό δείχνει την αξία του αδελφικού δεσμού

Το καλύτερο που κάνετε είναι πως τους δείχνετε ότι το αγαπάτε πραγματικά, πως του μαθαίνετε πως να αγαπά και να αποδέχεται τους άλλους, πως έχετε υπομονή μαζί του ακόμα και αν δε τα καταφέρνει με την πρώτη. Το «καλύτερό σας» αφορά στο ότι μεγαλώνετε τα παιδιά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να θυμάστε πως η σύγκριση είναι ο κλέφτης κάθε χαράς - και οι μαμάδες παγιδεύονται συχνά στον φαύλο κύκλο της

Χρειάζεται να πούμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ » σε όποια δασκάλα έγραψε αυτό το κείμενο, γιατί είναι ένα ουσιαστικό μήνυμα που κάθε μαμά έχει πραγματικά ανάγκη.

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο ήταν από μαμάδες που συγκινήθηκαν.

«Πού μπορώ να το βρω για να το εκτυπώσω για να το βάλω στον τοίχο του δωματίου μου; Το χρειάζομαι ως καθημερινή υπενθύμιση »

«Η δασκάλα της κόρης μου, μού είπε ότι δεν είναι η καλύτερη μαθήτρια αλλά είναι η πρώτη που έκανε παρέα στο μοναχικό παιδί της τάξης. Νιώθω περήφανη μαμά»

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved