Χρειάζονται τα παιδιά τον παππού και τη γιαγιά τους; Μια μαμά απαντά ειλικρινά και γίνεται viral

Η σχέση των παιδιών με τους παππούδες μπορεί να είναι ευεργετική, αρκεί να μην υπάρχουν εντάσεις με τους γονείς.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Χρειάζονται τα παιδιά τον παππού και τη γιαγιά τους; Μια μαμά απαντά ειλικρινά και γίνεται viral
Bigstock

Πολλοί millennials μεγάλωσαν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους και τώρα αγωνιούν επειδή τα δικά τους παιδιά δεν βιώνουν την αντίστοιχη σχέση.

Ενώ πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η σχέση με τους παππούδες και τις γιαγιάδες αποτελεί βασικό μέρος της ευημερίας ενός παιδιού, υπάρχουν πολλοί σημερινοί επιστήμονες , οι οποίοι αρχίζουν να το αμφισβητούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να συμβάλουν θετικά στην ευημερία ενός παιδιού μόνο αν συμβάλλουν θετικά σε ολόκληρη τη δυναμική της οικογένειας.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο μίλησε η μαμά και TikToker Janelle Marie (@heyjanellemarie) σ' ένα πρόσφατο της βίντεο το οποίο έγινε viral. Η μαμά Janelle αναφέρθηκε στην τεταμένη σχέση με την πεθερά της, κάτι για το οποίο έχει μιλήσει και στο παρελθόν. Δίπλα από κάποια πλάνα του γιου της που παίζει ήσυχα, έγραψε στη λεζάντα: «Φανταστείτε να επιλέγετε να μην περνάτε χρόνο με τα εγγόνια σας επειδή δεν μπορείτε να είστε ευγενικοί με τη μαμά τους. Δεν θα μπορούσα να το κάνω».

Μωρό γίνεται viral στο Tik Tok καθώς «μιλά» με τους κωφούς παππούδες της

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η συμμετοχή των παππούδων και των γιαγιάδων στη ζωή των εγγονών τους μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική ανάπτυξη.

  • Συναισθηματική υγεία: Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη, αποδοχή και αγάπη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν καλύτερα δεξιότητες συναισθηματικής ρύθμισης και να μειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Αυτό βοηθά, επίσης, τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος αναπτύσσοντας μια αίσθηση του ανήκειν και της σύνδεσης.
  • Κοινωνικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες: Τα παιδιά που έχουν στενή σχέση με τον παππού και τη γιαγιά αναπτύσσουν πιο ολοκληρωμένα τις κοινωνικές και συναισθηματικές του δεξιότητες , συμπεριλαμβανομένης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες ακαδημαϊκές επιδόσεις.
  • Αυτοπεποίθηση: Οι ενεργά εμπλεκόμενοι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Τούτου λεχθέντος, όταν υφίσταται μια τεταμένη ή δυσλειτουργική σχέση με τους παππούδες και τις γιαγιάδες του παιδιού, πρέπει να θέτετε όρια προκειμένου να παραμείνετε ψυχικά και συναισθηματικά υγιείς.

Σε ένα σβησμένο πλέον σχόλιο στο πρώτο βίντεο της Janelle Marie, κάποιος φαίνεται να έγραψε: «Η μόνη που πληγώνεις είναι το παιδί είσαι εσύ», γεγονός που εκνεύρισε την ίδια και αποφάσισε να κάνει ένα άλλο βίντεο ως απάντηση.

Viral βίντεο: Εξάχρονο αγόρι έσωσε τη ζωή της γιαγιάς του καλώντας το ασθενοφόρο

Μπορεί, πλέον, το βίντεο να μην είναι διαθέσιμο αλλά αξίζει να διαβάσετε τι απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι τα παιδιά πληγώνονται εάν δεν έχουν επαφές με τον παππού ή τη γιαγιά ή ένα μέλος της οικογένειας που κάνει τους γονείς τους να μην αισθάνονται καλά», τόνισε. «Τα παιδιά γνωρίζουν μόνο αυτούς που επιτρέπουμε εμείς να γνωρίσουν. Βλέποντας πως η μόνη στιγμή που τσακώνονται οι γονείς του είναι όταν υπάρχει η πεθερά-γιαγιά στο σπίτι , καταλαβαίνουν την αιτία της σύγκρουσης. [...] Υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες που δίνουν προτεραιότητα στο χρόνο που περνούν με τα εγγόνια τους δημιουργώντας μια ουσιαστική σχέση. Στη δική μας οικογένεια αυτό δεν υπήρξε ποτέ».

Η μαμά Janelle κατέληξε λέγοντας: «Πράγματι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι απίστευτα ωφέλιμοι για τα παιδιά, εάν δε δημιουργούν προβλήματα ή εντάσεις. Μπορεί να σκέφτεστε πως μεγαλώνοντας τα παιδιά θα αναρωτιούνται γιατί δεν είχαν σχέσεις με τη γιαγιά και τον παππού τους και ίσωςνα είναι αλήθεια. Αλλά ειλικρινά τα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να καταλαβαίνουν πώς είναι να πληγώνονται τα συναισθήματά τους και μόλις τους εξηγήσει κάποιος την "ιστορία ", προφανώς θα πάρουν το μέρος των γονιών τους».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved