To tip της μαμάς: Το μυστικό για να βράσετε σωστά το κουνουπίδι και να μη μυρίζει
Τι πρέπει να κάνετε για να μη μυρίζει όλο το σπίτι κουνουπίδι.
Το κουνουπίδι όπως και το μπρόκολο είναι από δημοφιλή λαχανικά του φθινοπώρου.
Η αλήθεια είναι πώς σε πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες δεν αρέσουν ιδιαίτερα κυρίως της μυρωδιάς τους.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το κουνουπίδι καθώς έχει πιο έντονη οσμή όταν το βράζετε.
Νάντια Μπουλέ: Με αυτή τη συνταγή της τα παιδιά θα λατρέψουν το κουνουπίδι
Πώς θα βράσετε το κουνουπίδι
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς το κουνουπίδι δεν χρειάζεται υπερβολικό βράσιμο. Μερικά λεπτά είναι αρκετά. Επίσης, όσο περισσότερο βράζετε το κουνουπίδι τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά στο σπίτι.
Κόψτε λοιπόν το κουνουπίδι στη μέση ή σε μικρά κομμάτια και βράστε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το κουνουπίδι για μερικά λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει (όχι να λιώνει).
Μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι: Τρία εξαιρετικά ωφέλιμα λαχανικά για τα παιδιά
Το μυστικό να μη μυρίζει το σπίτι
Ένα εύκολο κόλπο για να μη μυρίσει το σπίτι καθώς βράζετε το κουνουπίδι είναι να στύψετε μισό λεμόνι μέσα στο νερό και να ρίξετε τη λεμονόκουπα στην κατσαρόλα.
Μπορείτε επίσης, να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι στο οποίο προηγουμένως έχει ποτίσει με ξίδι.
Επίσης:
Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί, προσθέστε μια φέτα στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.
Εναλλακτικά, ρίξτε μια κουταλιά βανίλιας στο νερό ( δεν θα επηρεαστεί η γεύση του κουνουπιδιού) ή ένα φύλλο δάφνης.
Αν παρόλα αυτά νιώθετε έντονα τη μυρωδιά του κουνουπιδιού, μπορείτε να βράσετε σε μικρό κατσαρολάκι νερό με κανέλα, γαρύφαλο και πορτοκάλι. Είναι βέβαιο πώς το σπίτι θα μοσχομυρίσει.
Με πληροφορίες από το whiteapronblog.com