Τα κεφτεδάκια από φακές είναι ένα νηστίσιμο και vegan φαγητό που δεν είναι συνηθισμένο.
Hρθε λοιπόν η ώρα να το δοκιμάσετε. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς οι φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και φυλλικό οξύ. Οι φακές περιέχουν επίσης το αμινοξύ L-τυροσίνη που επιτρέπει στον εγκέφαλο να δημιουργήσει ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, νευροδιαβιβαστές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Υλικά
1 φλιτζάνι φακές (200γρ.)
1 ίντσα τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο ή λιωμένο)
μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ή τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
χυμό ενός λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λαχανικό της επιλογής σας)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια πατάτα (τριμμένη)
1 μέτριο καρότο (τριμμένο)
Αλάτι για γεύση
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα