Ξεκίνησα για μαρμελάδα και βγήκε αυτό το απίθανο γλυκό.
Ξεκίνησα για μαρμελάδα. Αλλά επειδή ξεκίνησα κάπως αργά...νύσταξα. Άφησα τις φράουλες όλη νύχτα μέσα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Σκέφτηκα "κι αύριο μέρα είναι". Το πρωί βρήκα αυτό το υπέροχο, φανταστικό -τρελαίνομαι στο λέω αλήθεια- πράγμα. Οι φράουλες κολυμπούσαν στους χυμούς τους και ήταν ακόμα τραγανές.
Crumble φράουλας από τη Mamatsita για τη γιορτή της Μητέρας
Τις έβαλα έτσι όπως ήταν από την κατσαρόλα σε αυτό το γυάλινο βάζο κατευθείαν στο ψυγείο. Εδώ και 10 μέρες έχουμε φράουλες σαν γλυκό κουταλιού με το απίθανο σιρόπι τους κι όλα αυτά χωρίς κανένα βράσιμο.
Τρώγονται:
- σκέτες με το κουτάλι
- με γιαούρτι για πρωινό
- με παγωτό για επιδόρπιο.
Αν τις φτιάξεις, πες μου πως σου φάνηκαν.
Κι αν θέλεις συνταγή για μαρμελάδα βρες τη εδώ.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️ και 🍓🍓🍓
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Υλικά
- 2 σκαφάκια φράουλες
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
Βήματα
-
Πλύνε τις φράουλες.
-
Αφαίρεσε το κοτσάνι τους.
-
Κόψτες στη μέση.
-
Βάλτες σε μια κατσαρόλα και ρίξε μέσα τη ζάχαρη.
-
Άστες ένα ολόκληρο βράδυ.
-
Αποθήκευσέ τες σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το σιρόπι τους και βάλτες στο ψυγείο.