Η στάση του ύπνου έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας

Μάθετε ποια είναι η προτιμώμενη θέση ύπνου και τι αποκαλύπτει η καθεμία για τις πτυχές της προσωπικότητάς σας.

Η στάση του ύπνου έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας
Bigstock

Υπάρχουν πολύ λίγες επιστημονικές έρευνες που έχουν συνδέσει τη θέση ύπνου με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και πρόσφατες μελέτες διαπιστώνουν μια ισχνή σχέση μεταξύ των δύο.

Αν και υπάρχουν κάποιες έρευνες που συνδέουν τη θέση ύπνου και την προσωπικότητα, οι μέθοδοι μελέτης διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό και μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τη λογική πίσω από τη σύνδεση.

Παρά την έλλειψη δεδομένων, ο προβληματισμός σχετικά με την κατάλληλη θέση ύπνου, θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρων και χρήσιμος, δεδομένου ότι οι άνθρωποι συχνά υιοθετούν συνειδητά ή ασυνείδητα ορισμένες θέσεις ύπνου για να ανακουφιστούν από δυσάρεστα συμπτώματα .

1. Έμβρυο

Η εμβρυϊκή θέση πήρε το όνομά της από το σχήμα του μωρού στη μήτρα. Στην στάση αυτή, το σώμα είναι ουσιαστικά κουλουριασμένο, καθώς βρίσκεται στη μία πλευρά με τα πόδια και τα χέρια λυγισμένα. Αυτή τη θέση παίρνουν συνήθως οι ενήλικοι άνθρωποι. Οι ακριβείς αριθμοί ποικίλλουν, αλλά μελέτες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, πάνω από το 60% των ενηλίκων

Στη δεκαετία του 1970, ο ερευνητής Samuel Dunkell ήταν ο πρώτος που υπέθεσε ότι η εμβρυϊκή θέση αντιστοιχεί σε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Μέσω της έρευνάς του, ο δρ Dunkell παρατήρησε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σε εμβρυακή θέση τείνουν να είναι πιο ανήσυχοι και συναισθηματικοί .

2. Κορμός δέντρου

Πρόκειται για πλάγια στάση, αλλά με διατήρηση του σώματος σε εντελώς ευθεία θέση και με τα χέρια κατεβασμένα προς τα κάτω. Φαίνεται πως είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στάση ύπνου.

Ο επιστήμονας Chris Idzikowski υποστηρίζει ότι η προτίμηση της στάσης αυτής υποδηλώνει ότι το άτομο είναι κοινωνικό, αλληλεπιδρά και εμπιστεύεται εύκολα τους τους άλλους.

3. Στρατιώτης

Στη θέση στρατιώτη, ξαπλώνετε τόσο ίσια όσο στέκεται ένας στρατιώτης. Τα πόδια δεν είναι λυγισμένα και τα χέρια σας βρίσκονται ευθεία κατά μήκος των πλευρών του σώματος. Ο Idzikowski ισχυρίζεται ότι οι «στρατιώτες» είναι συγκρατημένοι, φιλήσυχοι και αντιπαθούν τους καβγάδες και τις φασαρίες.

Ορισμένα άτομα μπορεί να διαπιστώσουν ότι η θέση στρατιώτη βοηθά στην ανακούφιση των σημείων πίεσης. Αν και αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τα συμπτώματα μειώνονται εάν το μαξιλάρι είνα υπερυψωμένο.

4. Αστερίας

Όταν κοιμάστε σαν αστερίας, ξαπλώνετε ανάσκελα με τα χέρια ψηλά κοντά στο μαξιλάρι ή στο κεφάλι και τα πόδια τεντωμένα. Ο Idzikowski λέει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται σαν αστερίες είναι καλοί ακροατές και προτιμούν να μην είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, πάνω από το ένα τρίτο του χρόνου ύπνου ξοδεύεται ανάσκελα. Με βάση αυτό, τη δεκαετία του 1970, ο ερευνητής Dunkell υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

5. Ελεύθερη πτώση

Η θέση ελεύθερης πτώσης σημαίνει με απλά λόγια να κοιμάστε μπρούμυτα.

Ο Idzikowski ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται «σε ελεύθερη πτώση» είναι κοινωνικοί και μπορεί να φτάσουν στα όρια του θράσους. Ωστόσο, είναι πιο ευαίσθητοι και μπορεί να ταραχθούν από την κριτική .

Πηγή: sleepfoundation.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved