To tip της μαμάς: 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο μπλέντερ

Όσο λειτουργικό κι αν είναι το μπλέντερ, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν τα …αντέχει.

To tip της μαμάς: 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο μπλέντερ
Bigstock

Το μπλέντερ είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή, ειδικά αν τη χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε smoothies, χυμούς, σάλτσες.

Ωστόσο, ενώ ο ισχυρός κινητήρας και οι λεπίδες μπορούν να χειριστούν σχεδόν τα πάντα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο μπλέντερ.

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε το μπλέντερ σε λιγότερο από ένα λεπτό

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

blender-trofes.jpg

Πολύ ζεστά υγρά

Αποφύγετε να ρίξετε στο μπλέντερ οτιδήποτε υγρό που είναι καυτό. Η παγίδευση του πολύ ζεστού υγρού μέσα στο μπλέντερ όταν τεθεί σε λειτουργία, δημιουργεί ατμό και πίεση στο εσωτερικό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη. Αφήστε λοιπόν το υγρό να κρυώσει πριν το μεταφέρετε στη συσκευή. Γεμίστε την όχι πάνω από τη μέση, και κρατήστε σφιχτά το καπάκι με μια πετσέτα κουζίνας για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Πουρέ πατάτας

Κι όμως, δεν μπορείτε να φτιάξετε πουρέ πατάτας στο μπλέντερ. Το αποτέλεσμα θα είναι κολλώδες κι αφράτο καθώς από το χτύπημα θα έχει απελευθερωθεί αρκετό άμυλο. Επομένως, ακολουθήστε την κλασική συνταγή για τον πουρέ ανακατεύοντας με το χέρι.

Αποξηραμένα φρούτα ή λιαστές ντομάτες

Τα αποξηραμένα φρούτα ή οι λιαστές ντομάτες μπορούν να μπουν στο μπλέντερ αφού προηγουμένως τα έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό. Διαφορετικά θα κολλήσουν στη λεπίδα και θα είναι δύσκολο να καθαρίσετε τη συσκευή.

Παγάκια ή κατεψυγμένα φρούτα

Τα παγάκια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να θρυμματιστούν αποτελεσματικά σε ένα μπλέντερ κανονικής ισχύος. Το ίδιο ισχύει και για τα κατεψυγμένα φρούτα τα οποία είναι πιθανό να φθείρουν την λεπίδα. Η καλύτερη λύση είναι να αφήνετε τα κατεψυγμένα φρούτα να ξεπαγώσουν για πέντε έως 10 λεπτά περίπου πριν τα ρίξετε μέσα και να χρησιμοποιήσετε πάγο που έχετε ήδη θρυμματίσει.

katharismos-blender.jpg

Μπαχαρικά με έντονη μυρωδιά

Το σκόρδο, το τζίντζερ, οι πιπεριές τσίλι έχουν έντονη γεύση. Είναι λοιπόν πιθανόν ακόμα κι όταν πλύνετε το μπλέντερ, να έχει μείνει μυρωδιά και να μεταφερθεί στα φρούτα ή τα λαχανικά που θα βάλετε στη συνέχεια. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο αλέστε ή κόψτε τα ξεχωριστά στο χέρι και στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.

Με πληροφορίες από thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved