Το πιο γρήγορο, νόστιμο και αφράτο κέικ που θα φτιάξετε στο μπλέντερ

Το πιο γρήγορο, νόστιμο και αφράτο κέικ που θα φτιάξετε στο μπλέντερ

Μαλακό και αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο μπλέντερ

Bigstock

Δεν χρειάζεστε μίξερ για αυτό το κέικ. Αλήθεια λέμε.

Και να που βρήκαμε το πιο εύκολο κέικ. Κέικ που ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να φτιάξουν σε χρόνο dt. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δυνατό μπλέντερ και μια φόρμα για κέικ.

https://www.instagram.com/p/CrqqXfWgEd_

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 5'

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ κούπας λάδι αβοκάντο ( ή όποιο άλλο σπορέλαιο θέλετε εσείς)
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καλά πλυμένο με τη φλούδα
  • 1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι
  • ¾ κ.τ.σ. baking powder
  • ½ κ.τ.γ. αλάτι

Βήματα

  • Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι που θα έχετε κόψει σε κομμάτια, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το baking powder.
  • Αναμείξτε και πολτοποιήστε καλά το μείγμα.
  • Βάλτε σε μια φόρμα του κέικ λαδόκολλα ή βουτυρώστε πολύ καλά και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-50 λεπτά.
  • Επειδή φούρνος με φούρνο διαφέρει καλό είναι να ρίχνετε πού και πού καμιά ματιά στο κέικ και για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved