Πότε να αγοράσετε τα πρώτα παπούτσια για το μωρό σας

Μάθετε γιατί τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια μέχρι να περπατήσουν.

Πότε να αγοράσετε τα πρώτα παπούτσια για το μωρό σας
Bigstock

Τα μικροσκοπικά παπουτσάκια των μωρών είναι τόσο αξιολάτρευτα! Όταν ένα μωράκι είναι «καθ' οδόν» ή μόλις γεννήθηκε, ίσως επιθυμείτε να αγοράσετε βρεφικά παπούτσια. Ενώ οι κάλτσες και τα μποτάκια είναι υπέροχα για τον πρώτο χρόνο, το μωρό δεν χρειάζεται πραγματικά παπούτσια μέχρι να μεγαλώσει.

Πότε το μωρό χρειάζεται παπούτσια

Ο κύριος σκοπός των βρεφικών παπουτσιών είναι να προστατεύουν τα πόδια του μωρού μόλις αρχίσει να περπατάει. Όπως τα παπούτσια σε κάθε ηλικία, προστατεύουν από αντικείμενα στο έδαφος ή από καιρικές συνθήκες, όπως το ζεστό πεζοδρόμιο το καλοκαίρι ή το κρύο χιόνι το χειμώνα.

Πριν το μωρό αποκτήσει τον έλεγχο του να περπατάει, είναι καλύτερα να περπατά ξυπόλυτο! Αν το μικρό σας στέκεται μόνο του όρθιο ή κάνει μερικά βήματα, δεν είναι ακόμα καιρός για παπούτσια. Το να φορέσετε παπούτσια πολύ νωρίς μπορεί να περιορίσει την κίνηση των ποδιών του.

Οι δεξιότητες αυτές αναπτύσσονται συνήθως γύρω στα πρώτα του γενέθλια.

Τι γίνεται αν τα πόδια του μωρού είναι κρύα;

Τα ποδαράκια και τα δάχτυλα των ποδιών τους κρυώνουν εύκολα! Από τη γέννησή του, το μωρό μπορεί να φορά κάλτσες για να διατηρούνται ζεστά τα δάχτυλα των ποδιών του.

Εάν αρχίσει να σηκώνεται μόνο του για να σταθεί όρθιο ή κάνει τα πρώτα του βήματα, βεβαιωθείτε ότι αυτές οι κάλτσες είναι αντιολισθητικές, ώστε να μην γλιστρά.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε βρεφικά παπούτσια

Ψάξτε για παιδικά παπούτσια που είναι:

  • Ελαφριά
  • Εύκαμπτα
  • Έχουν αντιολισθητικές σόλες
  • Δεν είναι πολύ φαρδιά ή πολύ στενά

Πόσο συχνά το μωρό χρειάζεται καινούργια παπούτσια

Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως η ηλικία του, η ανάπτυξη και το πού και πότε χρησιμοποιεί τα παπούτσια του! Δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες για το πότε ένα παιδί θα χρειαστεί καινούργια παπούτσια, αλλά τα πόδια του μεγαλώνουν πολύ γρήγορα κατά τα πρώτα 5 χρόνια.

Ελέγχετε τακτικά τα παπούτσια του για να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια εξακολουθούν να είναι άνετα στα παπούτσια . Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να βεβαιωθείτε ότι το παπούτσι εξακολουθεί να ταιριάζει:

  • Τα δάχτυλα των ποδιών μπορούν να κουνιούνται άνετα μέσα στο παπούτσι.
  • Όταν ψηλαφίζετε το πάνω μέρος του παπουτσιού του μωρού, θα πρέπει να αισθάνεστε ελαφρώς τα δάχτυλα των ποδιών του. Εάν πιέζουν σταθερά το πάνω μέρος, το παπούτσι είναι πολύ στενό.
  • Τα κορδόνια ή το velcro θα πρέπει να κλείνουν άνετα μέχρι το τέρμα.
  • Θα πρέπει να μπορεί να περπατά, να τρέχει, να πηδά και να κάνει όλες τις τυπικές κινητικές κινήσεις.
  • Αν παρατηρήσετε ότι τα παπούτσια φαίνονται στενά ή το παιδί σας αισθάνεται άβολα, ίσως ήρθε η ώρα για ένα νέο ζευγάρι !

Εάν το μωρό δεν περπατάει μέχρι τους 15 μήνες, μιλήστε οπωσδήποτε με την/τον παιδίατρό σας.

Πηγή: pathways.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved