5 εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε τo νήπιό σας να μάθει νέες λέξεις

Γνωρίζατε ότι συνήθως ένα νήπιο παιδί στους 18 μήνες γνωρίζει περίπου 50 λέξεις;

5 εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε τo νήπιό σας να μάθει νέες λέξεις

Η νηπιακή ηλικία είναι μια απολύτως κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και την εκμάθηση νέου λεξιλογίου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αγχώνεστε! Υπάρχουν πάρα πολλοί εύκολοι και διασκεδαστικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας ανθρωπάκι να μάθει νέες λέξεις.

Η λογοθεραπεύτρια Michael Tatro (@_missmichael ) μοιράζεται πέντε συμβουλές για το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα νήπια τους να μάθουν περισσότερες λέξεις απλά και μόνο ενώ κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές .

Συμβουλή Νο 1

Πιθανότατα μπορείτε να το μαντέψετε: Διαβάστε πολλά βιβλία στο μικρό σας.

«Βιβλία, βιβλία, βιβλία, βιβλία», λέει η ειδικός.

Συμβουλή Νο 2

Και συνεχίζει: «Νο 2: Αφηγηθείτε την ώρα που κάνετε οτιδήποτε»

Η ειδικός δίνει ένα παράδειγμα: «Πάμε να σου αλλάξουμε την πάνα. Σήκωσε τα πόδια σου. Βλέπω τα δάχτυλα των ποδιών σου! Έρχεται ένα κρύο μαντηλάκι»

Συμβουλή Νο 3

Η τρίτη συμβουλή είναι μια απλή συμβουλή: Ενθαρρύνετέ το να σας βοηθήσει σε ό,τι κάνετε. Για παράδειγμα, όταν ψάχνετε κάτι στο σπίτι σας, ρωτήστε το μικρό σας παιδί πού είναι και βάλτε το να συμμετάσχει στην αναζήτηση. Ή, όταν καθαρίζετε το τραπέζι, εμπλέξτε το ρωτώντας το: «Μπορώ να έχω το κουτάλι σου;» δείχνοντάς το.

Συμβουλή Νο 4

Η Michael Tatro εξηγεί: «Δείξτε με το δάχτυλο κάτιγια το οποίο μιλάτε. Κρατήστε ψηλά αυτό για το οποίο μιλάτε. Χρησιμοποιήστε τη νοηματική γλώσσα ή ένα τραγούδι»

Συμβουλή Νο 5

Και τέλος, απλά διασκεδάστε μαζί του. Χαμογελάστε και γελάστε, γιατί «αν γελάει, μαθαίνει».

Όλες οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας ρουτίνα και το καλύτερο από όλα, θα κάνουν τη γλωσσική ανάπτυξη τόσο εύκολη όσο και περιττό χωρίς άγχος.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved