Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου για τα παιδιά

Τα φυτικά γάλατα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Αλλά ποια ποικιλία είναι κατάλληλη για μια οικογένεια;

Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου για τα παιδιά

Γάλα αμυγδάλου και άλλα φυτικά ροφήματα για παιδιά

Bigstock

Έρευνα έδειξε ότι το 49% των Αμερικανών καταναλώνουν πλέον μη γαλακτοκομικά γάλατα, συμπεριλαμβανομένων του 68% των γονέων και του 54% των παιδιών κάτω των 18 ετών. Τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές είναι πολλές. Πέρα ​​από το γάλα σόγιας, αμυγδάλου και καρύδας, πολλοί καταναλώνουν γάλα φουντούκι, κάσιους, λιναρόσπορου, κινόα ακόμη και μπιζελιού.

Γιατί να δοκιμάσετε αυτά τα γάλατα, αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει; Σύμφωνα με το Food Allergy Research and Education (FARE), το 1-2% των μικρών παιδιών και το 0,2-0,4% του γενικού πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλεργία στην καζεΐνη, την πρωτεΐνη των γαλακτοκομικών. Επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη (φυσικό σάκχαρο που περιέχεται στο γάλα) μετά τη βρεφική ηλικία.

Ακόμα κι αν δεν έχετε πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά, μπορείτε να προτιμήσετε τα φυτικά γάλατα για εσάς και την οικογένειά σας καθώς είναι απαλλαγμένα από χοληστερόλη και ορμόνες. Ακόμη ένας λόγος για να τα προτιμήσετε; Πολλά από αυτά έχουν υπέροχη γεύση και είναι ιδανικά για smoothies ή άλλες συνταγές.

Πριν διαλέξετε κάποιο φυτικό γάλα, πάντα να προσέχετε αν αναγράφουν επάνω στη συσκευασία «χωρίς πρόσθετη ζάχαρη» και πόσο ασβέστιο και πρωτεΐνη, προσφέρουν.

Θρεπτικά συστατικά ανά γάλα

Αγελαδινό γάλα με 2% λιπαρά

  • 130 θερμίδες
  • 8 γραμμάρια πρωτεΐνης

Γάλα σόγιας

  • 80 θερμίδες
  • 7 γραμμάρια πρωτεΐνης

Γάλα ρυζιού

  • 10-120 θερμίδες
  • ανεπαρκής πρωτεΐνη

Γάλα αμυγδάλου

  • 30-40 θερμίδες
  • 1-1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης

Γάλα από κάσιους

  • 24-36 θερμίδες
  • 0-1 γραμμάρια πρωτεΐνης

Γάλα καρύδας

  • 46-60 θερμίδες
  • 0-1 γραμμάρια πρωτεΐνη

Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου

Μέσα σε 10 λεπτά και με μόνο δύο υλικά θα φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου.

Υλικά:

  • 1 ½ κούπες ωμά αμύγδαλα
  • 5 κούπες νερό

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό.

Βήμα 2ο: Πολτοποιήστε τα σταδιακά. Ανοίγοντας και κλείνοντας το μπλέντερ. Προσοχή μην το κάψετε.

Βήμα 3ο: Μόλις λιώσουν καλά, σουρώστε τα και φυλάξτε το γάλα αμυγδάλου.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved