Καλοκαιρινά τρουφάκια με blueberries χωρίς ψήσιμο
Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό, φυλάξτε το στο ψυγείο και αναζητήστε το κάθε φορά που νιώθετε λιγούρα.
Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με blueberries - Μία εύκολη και χωρίς ψήσιμο συνταγή με 5 μόνο υλικά: λευκή σοκολάτα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και αποξηραμένα blueberries.
Ένας νόστιμος συνδυασμός που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Μυστικά για να χρησιμοποιήσετε τη λευκή σοκολάτα
Η λευκή σοκολάτα, αν δεν την διαχειριστεί κάποιος σωστά θα «κόψει» γι' αυτό και ακολουθούν μερικά μυστικά για να τη διαχειριστείτε με επιτυχία.
- Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
- Κόψτε τη σοκολάτα σε αρκετά μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
- Η λευκή σοκολάτα πρέπει να λιώσει σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε υπομονή.
Γρήγορες και λαχταριστές μπάρες δημητριακών με blueberries
- Το μείγμα κρέμας γάλακτος-βούτυρου πρέπει να έχει την ίδια θερμοκρασία με τη σοκολάτα όταν τα αναμείξετε. Μη βάζετε καυτή κρέμα γάλακτος στη λευκή σοκολάτα γιατί θα την «κάψετε».
- Θα πρέπει να κρυώσετε καλά το μείγμα (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) και να ανακατεύετε ανά διαστήματα, ειδικά αν βλέπετε τα έλαια να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Υλικά για τα τρουφάκια blueberries
- 255 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 5 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
- 35 γραμμάρια αποξηραμένα blueberries (περάστε τα από το μπλέντερ για να τα κάνετε σκόνη)
- 1/4 ζάχαρη άχνη
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τα blueberries, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μπεν μαρί και χαμηλή θερμοκρασία λιώστε την λευκή σοκολάτα.
- Αναμείξτε το μείγμα με τα blueberries στη λευκή σοκολάτα. Προσοχή πρέπει να βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία γιατί αλλιώς θα «κόψει» η σοκολάτα σας.
- Αφού ανακατέψετε καλά, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Βγάλτε το έπειτα από το ψυγείο και με ένα σκουπ παγωτού φτιάξτε τα τρουφάκια.
- Τυλίξτε τα με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε, διαφορετικά, αφήστε τα σκέτα.
- Μόλις τα ετοιμάσετε, βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για περισσότερη διάρκεια.