Energy bites: 7 διαφορετικές συνταγές για να μπει με το δεξί η σχολική χρονιά
Τρουφάκια ενεργειακά για την επιστροφή στο σχολείο.
Ενέργεια στο maximum με αυτά τα ενεργειακά τρουφάκια.
Διατηρήστε την ενέργεια των παιδιών σας κατά τη διάρκεια της μέρας στο σχολείο με αυτά τα νόστιμα και γεμάτα δύναμη τρουφάκια. Πρόκειται για ένα σχολικό σνακ που θα κάνει την επιστροφή στο σχολείο και το task κολατσιό, εύκολη υπόθεση. Μια μαμά θα έχει το κεφάλι της ήσυχο. Γιατί;
α) η παρασκευή τους είναι μια διασκεδαστική διαδικασία
β) είναι θρεπτικά
γ) είναι υγιεινά
δ) βοηθούν στη συγκέντρωση
ε) γεμίζουν με ενέργεια
Φανταστικό γλύκισμα με σοκολάτα και καρύδα
Ακολουθούν 7 διαφορετικές συνταγές για ενεργειακά τρουφάκια (energy balls)
Ενεργειακά τρουφάκια με πρωτεΐνη
Υλικά:
- 1 συσκευασία κρέμα τυρί
- μπισκότα βρόμης
- τριμμένα δημητριακά
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα τυρί.
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και ρίξτε τα μέσα στο τυρί κρέμα. Βάλτε τόσα όσα χρειάζεστε για να πλάθονται με ευκολία τα τρουφάκια.
- Μόλις τα ζυμώσετε, φτιάξτε μπαλάκια και ρολάρετέ τα στα πολύχρωμα τριμμένα δημητριακά.
- Βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα απολαύστε.
- Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.
Τροπικά ενεργειακά τρουφάκια
Υλικά:
- 1 κούπα βρόμη
- 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
- 1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας
- 1/2 κούπα αποξηραμένο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 κούπα αμυγδαλοβούτυρο
- 1/3 κούπας σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
- Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώστε.
- Πλάστε σε μπαλάκια, αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα καταναλώσετε.
- Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο σε ένα δοχείο για περίπου 5-7 μέρες.
Πεντανόστιμα και υγιεινά τρουφάκια με 3 υλικά - Έτοιμα σε 5 λεπτά
Τρουφάκια με βρόμη, cranberries και σοκολάτα
Υλικά:
- 1 κούπα χουρμάδες (περίπου 11 με 12 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι)
- 1/4 κούπα νερό (ή σιρόπι σφένδαμου)
- 1 κ.τ.σ σπόρους chia seeds
- 1/2 κ.τ.γ κάρδαμο ή κανέλα (προαιρετικά)
- μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κούπα βρόμη
- 1 κούπα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- 1 κούπα cranberries
- 1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Βάλτε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και φτιάξτε μια κρέμα. Προσθέστε αν θέλετε λίγο σιρόπι σφένδαμου, σπόρους chia και λίγο αλάτι. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι, βάλτε λίγο νεράκι.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα φιστίκια, τη βρόμη, τα cranberries, τα δάκρυα σοκολάτας, προσθέστε την πάστα από τους χουρμάδες και ανακατέψτε καλά.
- Με ένα κουτάλι έπειτα, φτιάξτε μπαλάκια. Αφήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει στον πάγκο.
- Να θυμάστε να ξεπλένετε τα χέρια σας ανά δύο ή τρία μπαλάκια, αφήνοντας λίγη υγρασία για τα επόμενα μπαλάκια που θα πλάσετε.
- Μόλις σταθεροποιηθούν, αποθηκεύστε τα σε ένα σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τα διατηρήσετε για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο και για πάνω από 2-3 μήνες στην κατάψυξη.
Eνεργειακά τρουφάκια με καρότο και χουρμάδες
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες (αν είναι πολύ σκληροί τους μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά)
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
- 2κ.σ.ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα και λίγο παραπάνω για το πασπάλισμα εξωτερικά)
- Κανέλα
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε αν χρειάζεται τους χουρμάδες
- Τρίβουμε τα καρότα στο μπλέντερ
- Αλέθουμε τους χουρμάδες, τριμμένο φουντούκι, κανέλα μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (μείγμα με χουρμάδες, ταχίνι, καρότο, ταχίνι, καρύδα)
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
- Σχηματίζουμε στικς ή μπαλίτσες.
Νηστίσιμα τρουφάκια με τρία υλικά - Έτοιμα σε πέντε λεπτά (vid)
Τρουφάκια με χουρμάδες, κάσιους και βερίκοκα
Υλικά:
- 100 γραμμάρια κάσιους
- 180 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
- 70 γρ χουρμάδες
- καρύδα τριμμένη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ αλέθετε τα κάσιους, τα βερίκοκα και τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μια αφράτη ζύμη.
- Με ένα κουταλάκι την διαχωρίζετε και με βρεγμένα χέρια πλάθετε μικρές μπαλίτσες.
- Τις πασπαλίσετε αν θέλετε, με καρύδα και βάζετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Energy balls με βρώμη, μέλι και φουντούκια
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνια βρώμη
- 2/3 του φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού
- 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια τριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας σπόρους λιναριού
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά.
- Βάλτε το μείγμα σας για μισή ώρα στο ψυγείο και πλάστε σε μπάλες.
- Βάλτε τις μπάλες-τρουφάκια στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Μόλις παγώσουν είναι έτοιμα να τα γευτείτε.
- Αν θέλετε να τα διατηρήσετε, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Τρουφάκια σαν μηλόπιτα
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κάσιους
- 1 μεγάλο μήλο τριμμένο
- 175 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση:
- Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο μήλο και το βούτυρο από κάσιους.
- Θρυμματίστε στο μούλτι μερικά μπισκότα και ρίξτε τα μέσα στα τριμμένα μήλα.
- Ζυμώστε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που θα πλάθεται εύκολα.
- Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Θρυμματίστε μερικά ακόμη μήλα και ρολάρετε επάνω τα τρουφάκια.
- Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο σε ένα δοχείο για περίπου 5-7 μέρες.