Gluten Free σνακ για παιδιά - Λίστα με 12 προτάσεις

Νόστιμες συνταγές για να ταΐσετε τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Gluten Free σνακ για παιδιά - Λίστα με 12 προτάσεις
Bigstock

Υπάρχουν πολλές σπιτικές gluten-free συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας. Ειδικά εκείνα που υποφέρουν με κοιλιοκάκη.

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να μάθετε τα οφέλη των σνακ χωρίς γλουτένη, τα υπέρ και τα κατά των σπιτικών ή σνακ του εμπορίου, όπως επίσης και 12 συνταγές για σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί τους.

ygieina-snak-gia-sxoleio.jpg

Τα οφέλη των gluten free σνακ

Η κατανάλωση τροφών χωρίς γλουτένη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με:

  • Κοιλιοκάκη: Μια αυτοάνοση νόσος, πάθηση του εντέρου, η οποία προκαλείται από την ευαισθησία στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι και στη βρόμη.
  • Ευαισθησία στη γλουτένη: Γαστρεντερικός ερεθισμός όπου οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια με κοιλιοκάκη όταν τρώνε γλουτένη, αλλά δεν είναι θετικοί για κοιλιοκάκη

Οι γονείς των παιδιών με κοιλιοκάκη, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί από νωρίς (6 έως 9 μηνών), θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να διαβάζουν τις ετικέτες των συστατικών, ώστε τα παιδιά τους να αποφύγουν τα ανεπιθύμητα συμπτώματα μετά την κατανάλωση γλουτένης.

Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • φούσκωμα
  • δυσκοιλιότητα
  • διάρροια
  • αέρια
  • κούραση
  • δερματικά εξανθήματα
  • στομαχικές διαταραχές
  • εμετό
  • ακούσια απώλεια βάρους

Κέικ πορτοκαλιού για παιδιά που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (vid)

Σπιτικά VS Συσκευασμένων σνακ

Τα σπιτικά σνακ, όπως τα ωμά λαχανικά και το σπιτικό ντιπ, είναι υπέροχα γιατί γνωρίζετε ακριβώς ποια συστατικά περιέχουν. Ωστόσο, μπορεί να μην έχετε πάντα χρόνο να ετοιμάσετε κάτι γρήγορα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά συσκευασμένα σνακ χωρίς γλουτένη.

Τα συσκευασμένα σνακ εξοικονομούν χρόνο αλλά δεν είναι όλα υγιεινά - πολλά έχουν αρκετή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Τα ζαχαρωτά επίσης μπορεί να έχουν απαγορευμένα συστατικά.

Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε την ετικέτα με τα συστατικά οποιασδήποτε συσκευασίας, ακόμη και αν στη συσκευασία αναγράφει χωρίς γλουτένη.

12 συνταγές για σνακ χωρίς γλουτένη για παιδιά

Τα σνακ χωρίς γλουτένη μπορεί να είναι πολύ απλά και διασκεδαστικά. Πιθανότατα να έχετε ήδη κάποια υλικά χωρίς γλουτένη στο ντουλάπι και το ψυγείο σας.

Πανεύκολη συνταγή για pancakes χωρίς γλουτένη για παιδιά με κοιλιοκάκη

  1. Μήλα με βούτυρο ξηρών καρπών
  2. Ενεργειακά τρουφάκια χωρίς ψήσιμο: βούτυρο αμυγδάλου, βρώμη χωρίς γλουτένη, σιρόπι σφενδάμου και δάκρυα μαύρης σοκολάτας.
  3. Τσιπς καλαμποκιού
  4. Σπιτικό ποπ κορν
  5. Ψητές γλυκοπατάτες (κόβουμε τις γλυκοπατάτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά)
  6. Λαχανικά και σπιτικό χούμους (δείτε εδώ μια συνταγή)
  7. Γιαούρτι με φρούτα
  8. Καλαμάκια λαχανικών
  9. Σφιχτά βρασμένα αυγά με λίγο αλάτι
  10. Στικς καρότου
  11. Αβοκάντο μους σοκολάτας
  12. Φυστικοβούτυρο με μήλο

Αφήστε τα παιδιά σας να βοηθήσουν στην προετοιμασία των σνακ τους και δείξτε τους πώς να φτιάχνουν πολύχρωμα πιάτα με φρούτα, λαχανικά, ελιές, κρακεράκια gluten-free και σπιτικά ντιπάκια.

Ένα παιδί με δυσανεξία στη γλουτένη δεν χρειάζεται να τρώει βαρετά σνακ και γεύματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά πράγματα αρκεί να γίνει οικογενειακή υπόθεση.

Νόστιμα και λαχταριστά κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη για παιδιά

με πληροφορίες από το verywellhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved