To tip της μαμάς: O σωστός τρόπος να μαγειρέψετε το μπρόκολο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σωστό μαγείρεμα του μπρόκολου.
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και αξίζει μία θέση στη διατροφή όλης της οικογένειας. Το ερώτημα είναι; Ξέρετε να το μαγειρεύετε σωστά;
Κατ’ αρχάς ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε το μπρόκολο είναι στον ατμό και αυτό μόνο για πέντε λεπτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσει ένα πολύτιμο ένζυμο, τη μυροσινάση, το οποίο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη.
Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το μαγειρέψετε στον ατμό, η αμέσως επόμενη πιο υγιεινή επιλογή είναι το βράσιμο.
Πώς να βράσετε σωστά το μπρόκολο
Βήμα 1ο: Βάλτε στο μάτι μία κατσαρόλα γεμάτη με νερό μέχρι τη μέση.
Βήμα 2ο: Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, βάλτε μέσα το μπρόκολο ολόκληρο ή κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3ο: Βράστε το για 8 λεπτά και όχι παραπάνω.
Βήμα 4ο: Βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε αμέσως πάνω του κρύο νερό για να διατηρήσει την τραγανή υφή και το πράσινο χρώμα του.
Μπρόκολο: Ιδανικό και για τις πρώτες τροφές του μωρού
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορείτε να προφέρετε στα μωρά σας. Αρχικά, η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 90% και το υπόλοιπο 10% αποτελείται από θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία και την ανάπτυξη. Είναι επίσης πηγή φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για την κινητικότητα του εντέρου και επιπλέον περιέχει το 80 με 100 mg βιταμίνη C. Τέλος, το μπρόκολο περιέχει φολικό οξύ σε ποσότητα που αντιστοιχεί στο 15-20% των αναγκών ενός παιδιού ηλικίας 1 μέχρι 8 ετών.