Face yoga μέσω φιλιών: Άσκηση που λειτουργεί

Φιλήστε  άφοβα και όσο πιο πολύ μπορείτε γιατί έτσι κάνετε face yoga.

Face yoga μέσω φιλιών: Άσκηση που λειτουργεί
Bigstock

Η απόλαυση ενός φιλιού. Αυτή η αίσθηση της οικειότητας, η ανατριχίλα, οι πεταλούδες στο στομάχι. Αυτά κι άλλα τόσα συναισθήματα που προκύπτουν από μια απλή ένωση των χειλιών. Κι όμως είναι τόσα πολλά παραπάνω. Κι από τη δική μας σκοπιά το φιλί δεν κάνει καλό μόνο στην… καρδιά αλλά και στην ομορφιά.

Face yoga: Μειώστε τις ρυτίδες, χαμογελώντας σωστά

Tα φιλιά ενδυναμώνουν τους μύες του προσώπου και του λαιμού

Το φιλί δεν είναι μόνο άγγιγμα. Η ίδια η πράξη του φιλιού μπορεί να αξιοποιήσει από 2 έως 34 μύες του προσώπου κάθε φορά. Το να φιλάς συχνά και να χρησιμοποιείς αυτούς τους μύες τακτικά λειτουργεί σαν προπόνηση για το πρόσωπο και τον λαιμό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη των μυών του προσώπου αλλά και να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη ενός σφριγηλού και νεανικού δέρματος. Όσο περισσότερο και όσο πιο συχνά φιλάς, τόσο πιο πολύ τονώνεις τους μύες του προσώπου σου.

Μάλιστα το φιλί δεν συμβάλει μόνο στην εξάσκηση των μυών του προσώπου αλλά και του λαιμού.

Τα φιλιά όχι μόνο ενδυναμώνουν τους μύες και προλαμβάνουν την πρόωρη χαλάρωση του προσώπου αλλά μέσω της σύσφιξης ενισχύουν και την παραγωγή κολλαγόνου, του οποίου η ευεργετική επίδραση της αντιγήρανση είναι γνωστή σε όλους.

3 λόγοι για να εντάξετε την face yoga στην καθημερινή σας ρουτίνα

Το φιλί μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία και ευεξία

Μάλιστα, το φιλί μελετάται μέσω μιας επιστημονικής εξειδίκευσης που ονομάζεται «φιληματολογία».

Στη διάρκεια ενός φιλιού ενεργοποιούνται μια ποικιλία διαφορετικών μυών του προσώπου. Τα απλά φιλιά χρησιμοποιούν μόλις 2 μύες και καίνε μόνο 2 έως 3 θερμίδες, ενώ ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να συμπεριλάβει από 23 έως 34 προσωπικούς μύες αλλά και 112 μύες στάσης. Η πράξη του φιλιού καταναλώνει από 5 έως 26 θερμίδες κάθε λεπτό. Οι σύγχρονες μελέτες αναφέρουν ότι το φιλί βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων του προσώπου και αποτελεί κομβικής σημασίας ενέργεια για την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Σύμφωνα με μελέτες, το φιλί χρονολογείται από το 2500 π.χ., όπως επιβεβαιώνουν ιστορίες από πρωτόγονες φυλές στην Ινδία. Εφευρέθηκε τυχαία από τον προϊστορικό άνθρωπο, ενώ ως ρομαντική έκφραση ξεκίνησε στην Ινδία και διαδόθηκε στην Ευρώπη από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το φιλί μπορεί να συμβάλει στη συνολική υγεία και ευεξία, καθώς διεγείρει την έκλυση ορισμένων ορμονών και νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της διάθεσης.

Το φιλί έχει πολλά οφέλη που εκτείνονται πέρα από την ίδια την ευχαρίστηση, προσφέροντας μια σειρά θετικών επιδράσεων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας ευεξία.

Φιλιά και face yoga

Στη φυσική πράξη του φιλιού εμπλέκονται διάφοροι μύες του προσώπου, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου τονώνονται και σφίγγουν και μπορεί να μετρήσει ακόμα και ως καρδιαγγειακή άσκηση, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Το φιλί συμβάλει στην παραγωγή ενδορφινών και μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Επίσης οι ενδορφίνες μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά παυσίπονα και να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από ήπιους πόνους. Το φιλί περιλαμβάνει απαλές κινήσεις των χειλιών και μπορεί να διεγείρει και τη ροή του αίματος στο δέρμα του προσώπου. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του δέρματος, δίνοντάς του μια υγιή λάμψη και ενδεχομένως μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Face yoga: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο trend της νεότητας

Φιλήστε λοιπόν άφοβα και όσο πιο πολύ μπορείτε γιατί έτσι κάνετε face yoga. Γυμνάζετε τους μύες του προσώπου σας εύκολα, γρήγορα και κυρίως ευχάριστα. Και όχι μόνο του προσώπου, αλλά και του λαιμού. Έτσι, ενώ μπορεί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να χτίσετε τους δικέφαλους σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φιλί για να γυμνάσετε το πρόσωπό σας!

Τσαμαδού Γεωργία
Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
Εκπαιδεύτρια Διδασκόντων Face Yoga και Pilates
Posture Coach
CEO & FOUNDER: Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Studio 1: Στέλιου Καραγιώργη 1, Νέο Ηράκλειο - Τηλ. 210-2716892
Studio 2: Χελμού 17, Άγιος Στέφανος-Τηλ. 210-6219987

Website: www.pilatesbyg.gr
Email: by.georgiapilates@gmail.com
Fb : Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Instagram: studio_pilates_face_gym_by_g
Tik Tok: Pilates & Face Gym by Georgia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved