Μιλήστε στα παιδιά για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρακολουθήστε μαζί με τα παιδιά σας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν τη σημασία και το μέγεθος του γεγονότος.

Μιλήστε στα παιδιά για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
Bigstock

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το πιο διάσημο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, αλλά η ιστορία τους ξεκινά πολύ πριν από τους σύγχρονους αγώνες. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, και ας δούμε πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για αυτήν την σπουδαιότητά τους.

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην Ολυμπία, το 776 π. Χ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε, ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου.

Επιπλέον, διοργανώνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και ήταν αφιερωμένοι στον θεό Δία. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα, και οι νικητές θεωρούνταν ήρωες.

Όταν η ζωή των γονιών θυμίζει κάτι από Ολυμπιακούς Αγώνες - Δείτε σκίτσα

Το τέλος και η αναβίωση

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίστηκαν για πάνω από 1.000 χρόνια, αλλά σταμάτησαν το 393 μ.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' απαγόρευσε διοργανώσεις τέτοιου τύπου καθώς τις θεωρούσε παγανιστικές.

Οι αγώνες ξαναζωντάνεψαν τον 19ο αιώνα, χάρη στη συμβολή του Γάλλου βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν (Pierre de Coubertin). Το 1896, οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στην Ελλάδα, τιμώντας την αρχαία παράδοση.

Little Boy Got Injured Playing Football.active Outdoors Game/sport For Children. Kids Soccer Classes

Δραστηριότητες για παιδιά εμπνευσμένες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Από το 1896, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός από τις περιόδους των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Οι σύγχρονοι αγώνες περιλαμβάνουν καλοκαιρινούς και χειμερινούς με ποικίλλα αθλήματα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προωθούν το ιδανικό της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των εθνών, ενώ παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να επιδείξουν το ταλέντο τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός. Είναι μια γιορτή της ανθρώπινης προσπάθειας, της συνεργασίας και της ειρήνης. Μέσα από την ιστορία και τα διδάγματά τους, τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις αξίες που συνδέουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ποια αθλήματα στην εφηβεία χτίζουν διά βίου γερά οστά

Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων: 3 δραστηριότητες για παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τρεις διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα.

1. Δημιουργήστε το δικό σας Ολυμπιακό Στάδιο

Υλικά

  • Χαρτόνι
  • Ψαλίδια και κόλλα
  • Μαρκαδόροι και κηρομπογιές
  • Μικρά πλαστικά ή χάρτινα ανθρωπάκια

Οδηγίες

1. Ξεκινήστε με την κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου χρησιμοποιώντας το χαρτόνι. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τις κερκίδες, τον αγωνιστικό χώρο και τα υπόλοιπα μέρη του σταδίου.

2. Χρησιμοποιήστε τα μικρά πλαστικά ή χάρτινα ανθρωπάκια για να δημιουργήσετε αθλητές. Τα παιδιά μπορούν να τα χρωματίσουν και να τα τοποθετήσουν στον αγωνιστικό χώρο.

3. Προσομοιώστε αγώνες μέσα στο στάδιο, εξηγώντας τα διάφορα αθλήματα και τη σημασία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η δραστηριότητα βοηθά τα παιδιά να μάθουν για τη δομή και την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Είναι σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά να εγκαταλείψουν δραστηριότητες κι ας έχουν ταλέντο

2. Ολυμπιακό κουίζ

Υλικά

  • Χαρτί και μολύβια
  • Καρτέλες με ερωτήσεις
  • Χρονόμετρο

Οδηγίες

1. Δημιουργήστε καρτέλες με ερωτήσεις για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως «Πότε ξεκίνησαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες;», «Ποιος ήταν ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες;», κ.λπ.

2. Χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες και δώστε τους χρόνο για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο για να κάνετε το παιχνίδι πιο συναρπαστικό.

3. Δώστε μικρές λιχουδιές στις ομάδες που απαντούν σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις.

Τι άθλημα να επιλέξω για το παιδί μου;

3. Mini Ολυμπιακοί Αγώνες

1. Στήστε μια σειρά από απλά αθλήματα , όπως τρέξιμο, άλμα εις μήκος, ρίψη μπάλας, και ασκήσεις σχοινάκια στον κήπο του σπιτιού σας, ή στην παιδική χαρά.

2. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετάσχουν, εξηγώντας τους κανόνες και τη σημασία του κάθε αγώνα.

3. Διοργανώστε μια μικρή «τελετή απονομής» με μικρά δώρα όπως κάποιο καλοκαιρινό παιχνίδι, ένα βιβλίο ή ακόμα και ένα πλαστικό μετάλλιο.

Αυτή η δραστηριότητα προωθεί την άσκηση , την ομαδικότητα και τον υγιή συναγωνισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved