Bbq καλαμπόκι στο τηγάνι - Πώς θα το ψήσετε σωστά στο σπίτι
Έτσι θα καταφέρετε να ψήσετε με επιτυχία το καλαμπόκι στο σπίτι.
Μικρή θυμάμαι τις καλαμποκιές να μεγαλώνουν στον κήπο η μία δίπλα στην άλλη. Η γιαγιά μου φρόντιζε το καλοκαίρι να γεμίζει τον κήπο με σπόρους που καρποφορούσαν. Ντομάτες, κολοκύθια, αγγούρια, φασόλια, πιπεριές και φυσικά καλαμπόκια.
Το μυστικό για να γίνει νόστιμο το καλαμπόκι είναι στη φλούδα
Περίμενα πώς και πώς να τις δω να ψηλώνουν. Βλέπετε η γιαγιά μου φύτευε καλαμπόκια για να τα αποξηράνει και έπειτα να τα στείλει στο μύλο για να φτιάξει το δικό της καλαμποκάλευρο. Φυσικά και δεν πήγαιναν όλα για αλεύρι: κρατούσε τα πιο γλυκά, τα πιο φρέσκα και τα πιο ζουμερά, τα έψηνε ή έβραζε, τα πασπάλιζε με λίγο αλάτι («το πολύ αλάτι δεν κάνει καλό» συνήθιζε να λέει) και μου το έδινε στο χέρι να το φάω.
Το καλαμπόκι του καλοκαιριού
Το καλαμπόκι είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι και μπορούμε να το βρούμε παντού. Όπου και αν κάνει βόλτα κανείς το πρωί ή το απόγευμα περιμετρικά της θάλασσας θα δει τον καλαμποκά να ψήνει τα καλαμπόκια του και να τα πουλά.
Αυτό το νόστιμο και γλυκό καλαμπόκι μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο σπίτι για την οικογένειά σας. Αγοράστε τα καλαμπόκια σας προσεκτικά και έπειτα ψήστε τα ακολουθώντας τις συμβουλές μας.
Πότε μπορεί ένα μωρό να φάει καλαμπόκι;
Πώς αγοράζουμε καλό καλαμπόκι
- Η φούντα του πρέπει να είναι γυαλιστερή και να θυμίζει μεταξωτές λεπτές κλωστές. Δεν πρέπει να είναι ξερή.
- Τα φύλλα του πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα πράσινο. Θα πρέπει να είναι «τρυφερό».
- Τα σπόρια δεν πρέπει να έχουν κίτρινο χρώμα και δεν πρέπει να είναι ξερά. Διαλέξτε τα καλαμπόκια με τους φουσκωτούς σπόρους και με το λευκό-κίτρινο χρώμα. Αν έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε έναν σπόρο και να τον δοκιμάσετε ακόμη καλύτερα. Αυτό το κόλπο μου το έμαθε η γιαγιά μου: αν ο σπόρος ήταν ζουμερός και μαλακός, τότε το καλαμπόκι ήταν έτοιμο για ψήσιμο ή βράσιμο.
*Μετά την αγορά ψήστε αμέσως τα καλαμπόκια, διαφορετικά
τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας (αν τα έχετε ξεφλουδίσει και καθαρίσει) και βάλτε τα σε πολυμπάγκ για 2-3 μέρες ΤΟ ΠΟΛΥ.
Πώς θα τα ψήσετε στο σπίτι στο τηγάνι
Η διαδικασία είναι απλή και πιο εύκολη από όσο πιστεύετε.
Θα χρειαστείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο ή ένα σχαροτήγανο.
- Αφού το ζεστάνετε καλά, βάλτε τα καλαμπόκια και ψήστε τα σαν να τα ψήνατε στη σχάρα.
- Διατηρήστε τη θερμοκρασία μέτρια και όχι δυνατή.
- Μόλις ψήσετε τα καλαμπόκια σας πασπαλίστε τα με αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
Καλαμπόκι βραστό
Σε περίπτωση που σας αρέσει το καλαμπόκι βραστό δεν έχετε παρά να το φτιάξετε ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής βήμα-βήμα.