Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει εκείνο το «μεγάλο» βιβλίο πριν τον ύπνο

Η Kim Howard, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και μαμά 3 παιδιών, υποστηρίζει πως παρά την κούραση, η απόφαση να διαβάσουμε το «μεγάλο» βιβλίο μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τα παιδιά όσο και για τη σχέση μας μαζί τους.

Μία Μαμά
Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει εκείνο το «μεγάλο» βιβλίο πριν τον ύπνο

instagram @babynotebook

Είναι ώρα για ύπνο και είμαι εξαντλημένη. Τα κατάφερα: Τα έκανα μπάνιο, τους έβαλα πιτζάμες, βουρτσίσαν τα μαλλιά και έπλυναν τα δόντια τους. Έχω μαζέψει όλα τα ρούχα από το πλυντήριο και βρήκα εκείνο το λούτρινο ζωάκι που είχε πέσει πίσω από τον καναπέ. Δεν έχω παρά να διαβάσω ένα παραμύθι και τελείωσα για σήμερα.

Τότε το πολύτιμο αγγελούδι μου έρχεται προς το μέρος μου κρατώντας το παραμύθι που επέλεξε. Η καρδιά είναι έτοιμη να σπάσει. Είναι αυτό το βιβλίο...Ξέρετε για ποιο βιβλίο μιλάω. Είναι το μεγαλύτερο βιβλίο που έχουν τα παιδιά μου. Ίσως το μεγαλύτερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ.

Προσπαθώ να πείσω το παιδί μου να διαβάσουμε το μικρότερο βιβλίο που κρατάω. «Δεν είναι υπέροχο αυτό το βιβλίο ; Είναι τόσο διασκεδαστικό! »

Το παιδί μου δεν το δέχεται.

Αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο στο σπίτι μας. Κάποιες νύχτες απλά λέω όχι. Δεν αντέχω να διαβάσω ένα βιβλίο που μοιάζει με εγκυκλοπαίδεια. Είναι πολύ μεγάλο και εγώ είμαι πολύ κουρασμένη.

Εάν νιώθω καλύτερα, προσφέρω μερικές εναλλακτικές επιλογές αλλά εκείνα απλώς νευριάζουν. Συνήθως διαλέγω τρία μικρά βιβλία και στη συνέχεια αφήνω τα παιδιά μου να επιλέξουν. Τα παιδιά μου εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη της επιλογής και έτσι εγώ δεν χρειάζεται να διαβάσω το μεγάλο βιβλίο.

Πώς η μητρότητα με έμαθε να αγκαλιάζω τις αλλαγές

https://www.instagram.com/p/C87Yv_8JdDw/

Τι είπα στον γιο μου όταν πρόσεξε ένα σημάδι στο σώμα μου

Ίσως μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτή την κατάσταση. Αλλά η χρόνια εμπειρία μου ως μαμά και εκπαιδευτικός με έχουν διδάξει το εξής: Τις περισσότερες φορές προσπαθήστε να αφήστε τα να επιλέξουν το «μεγάλο» αυτό βιβλίο.

Ναι, ξέρω ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο για να το διαβάσετε, αλλά αφήστε τα να διαλέξουν το μεγάλο βιβλίο και συγκρατήστε τον αναστεναγμό σας.

Μερικές φορές αυτό θα σας φανεί σαν θυσία. Το καταλαβαίνω. Αλλά να και κάτι ακόμη που ξέρω: η διαφορά μεταξύ της ανάγνωσης του μικρότερου και του μεγαλύτερου βιβλίου με εικόνες είναι περίπου δεκαπέντε λεπτά. Και ακόμη και όταν είμαι εξαντλημένη, συνήθως αντέχω να διαθέσω άλλα δεκαπέντε λεπτά.

Αναρωτιέστε τι κερδίζετε όταν τα αφήνετε να επιλέξουν το μεγάλο βιβλίο; Επιβεβαιώνετε τις επιλογές του παιδιού σας. Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη πρώιμων δεξιοτήτων , αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ενθαρρύνετε τα ενδιαφέροντά του. Το αφήνετε να είναι υπεύθυνο για μια μικρή απόφαση, όταν τόσες πολλές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι δικές του. Και το πιο σημαντικό, όταν το αφήνετε να επιλέξει το μεγάλο βιβλίο, περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

Μαμά, πάρε μια βαθιά ανάσα

https://www.instagram.com/p/C56KOoRCFs6/

Έκλαιγα στο αυτοκίνητο τη Γιορτή της Μητέρας γιατί κανένα από τα 6 παιδιά μου δεν με θυμήθηκε

Λίγο περισσότερο χρόνο. Λίγο περισσότερες αγκαλιές. Λίγο ακόμα μαζί. Έρευνες δείχνουν ότι ένα από τα οφέλη του να διαβάζετε στα παιδιά σας δεν είναι μόνο οι γνωστικές δεξιότητες που αποκτούν, αλλά και ο χρόνος που περνούν μαζί σας. Αυτό τα βοηθά να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δέσιμο μαζί σας και να κάνουν θετικούς συνειρμούς με το διάβασμα που μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή.

Γι' αυτό απόψε, όσο κουρασμένη κι αν είμαι, θα υπενθυμίσω στον εαυτό μου να τα αφήσω να διαλέξουν το μεγάλο βιβλίο. Ξέρω ότι ο χρόνος αυτός δεν θα πάει χαμένος και ξέρω ότι δεν θα το μετανιώσω ποτέ.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved