5 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια καλή σχέση με τον δάσκαλο του παιδιού σας

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι κάτι περισσότερο από καινούργιες τσάντες, νέους φίλους ή τη νέα ρουτίνα στην οποία πρέπει τα παιδιά να προσαρμοστούν.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
5 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια καλή σχέση με τον δάσκαλο του παιδιού σας
Bigstock

Η νέα σχολική χρονιά πρόκειται για τη μετάβαση του παιδιού σας σε «μεγαλύτερη» τάξη με καινούργιους δασκάλους ή καθηγητές. Πράγμα που σημαίνει απλώς ότι πρέπει να προετοιμαστείτε και για έναν νέο κύκλο συναντήσεων γονιών και καθηγητών.

Το να έχετε μια καλή σχέση με τον δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού σας είναι πολύ σημαντικό. Η εκάστοτε δασκάλα θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του παιδιού. Το να θέσετε, λοιπόν, γερές βάσεις για μια καλή σχέση με τον δάσκαλο του παιδιού σας κρίνεται χρήσιμο. Εάν, μάλιστα, είστε προσιτή και ευγενική είναι πιο πιθανό να επικοινωνεί μαζί σας με ειλικρίνεια.

Αλλά, πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη συζήτηση; Λοιπόν, διαβάστε παρακάτω.

1. «Χρειάζεστε κάτι για το μάθημα;» ή «Πώς μπορώ να βοηθήσω;»

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθείτε με τους δασκάλους και το παιδί σας είναι να προσφέρετε εθελοντική εργασία στο σχολείο. Ενημερώστε για τη διαθεσιμότητά σας και ρωτήστε τους αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για το σχολείο .

2. «Πώς μπορώ να βοηθήσω στο σπίτι για να υποστηρίξω τη μάθηση του παιδιού μου;»

Αυτή η φράση δείχνει ότι είστε πρόθυμη να συνεργαστείτε για το καλό του παιδιού σας.

Παιδιά και διαδίκτυο: 7 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση

paidi-den-simpathei-ton-daskalo.jpg

10 φράσεις για τα παιδιά που δυσκολεύονται με την επιστροφή στο σχολείο

3. «Ανησυχώ για το αν το παιδί μου θα κάνει φίλους»

Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενημερώστε την/τον εκπαιδευτικό. Είτε το παιδί σας δυσκολεύτηκε στα μαθηματικά την προηγούμενη χρονιά είτε αντιμετωπίζει άλλες δυσκολίες, το να το πείτε αμέσως στον δάσκαλο θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το θέμα.

4. «Θα ήθελα τη συμβουλή σας...»

Δυστυχώς, οι δάσκαλοι δεν τυγχάνουν πάντα μεγάλου σεβασμού στην κοινωνία μας. Το να ζητάτε τη συμβουλή μιας δασκάλας για μια πρόκληση που αντιμετωπίζει το παιδί σας δείχνει ότι τη θεωρείτε ειδικό και ότι θέλετε να έχετε μια σχέση αμοιβαίας συνεργασίας .

5. «Το παιδί μου μαθαίνει καλύτερα μέσω της ακοής»

Εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα. Το να προσφέρετε σημαντικές πληροφορίες για το πώς μαθαίνει το παιδί σας μπορεί να γλιτώσει από τον καθηγητή ή την καθηγήτρια πολύ χρόνο , διασφαλίζοντας πως το παιδί σας θα έχει καλύτερη απόδοση.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved