Μπορεί το παιδί να μάθει μια ξένη γλώσσα παρακολουθώντας ταινίες με υπότιτλους;

Bigstock

Παρακολουθώντας ταινίες και σειρές με υπότιτλους, τα παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν με μία ξένη γλώσσα και να αναπτύξουν το λεξιλόγιο τους μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Απολαμβάνετε και εσείς ταινίες και σειρές με υπότιτλους, προκειμένου να ακούτε τον πρωτότυπο διάλογο αλλά ταυτόχρονα να βελτιώνετε και τα αγγλικά σας; Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά σας και είναι πιο ευχάριστο για εκείνα να μαθαίνουν τη γλώσσα με αυτόν τον τρόπο.

Επιπλέον, ένα family movie night είναι η ιδανική δραστηριότητα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά σας!

Μαθαίνοντας μία ξένη γλώσσα σε νεαρή ηλικία

Η ηλικία του δημοτικού είναι η καλύτερη ηλικία για να αφομοιώσει ένα παιδί τους βασικούς κανόνες μίας γλώσσα καθώς μπορεί να θυμάται και να παράγει ήχους με μεγάλη ευκολία.

Στην περίπτωση της αγγλικής, έχει αποδειχθεί πως η πρώιμη διδασκαλία βελτιώνει την επικοινωνιακή ικανότητα και ό,τι μαθαίνεται στη βρεφική ηικία δίνει στα παιδιά μια θαυμάσια βάση για το μέλλον.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί να ξεκινήσει την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας;

Μπορούν οι ταινίες με υπότιτλους να βοηθήσουν;

Είτε το μικρό σας παρακολουθεί ταινίες με υπότιτλους είτε κινούμενα σχέδια, η μορφή δεν έχει σημασία, αλλά το περιεχόμενο και το πλαίσιο.

Για αρχή, μπορείτε να πειραματιστείτε με τα τραγούδια της ταινίας στην πρωτότυπη γλώσσα τους, διευκολύνοντας έτσι την εσωτερίκευση των ήχων και των λέξεων. Αργότερα, μπορείτε να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν το νόημα των στίχων.

Στη συνέχεια, βάλτε στην τηλεόραση μικρά επεισόδια των αγαπημένων τους κινουμένων σχεδίων και επιλέξτε εκείνα που έχουν λεξιλόγιο που είναι εύκολα κατανοητό. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και παρακινούνται να συνεχίσουν με πιο σύνθετες λέξεις.

Όταν υπάρχει ήδη λίγο-πολύ μία «καλή» βάση λεξιλογίου, μπορείτε να προχωρήσετε στις ταινίες με υπότιτλους, οι οποίες τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια και να έχουν μεγαλύτερους διαλόγους με πιο περίπλοκες προτάσεις.

Ξένη γλώσσα σε μικρή ηλικία - Πώς να βοηθήσετε πρακτικά το παιδί σας

Πρακτικές συμβουλές

Απλή και ξεκάθαρη γλώσσα

Eίναι σημαντικό οι λέξεις και οι εκφράσεις στους διαλόγους να είναι εύκολα κατανοητές. Πριν παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο ή μια ταινία με τα παιδιά σας, είναι σημαντικό να έχουν «κατακτήσει» ένα βασικό λεξιλόγιο.

Οι υπότιτλοι είναι απαραίτητοι

Tις πρώτες φορές είναι απαραίτητο να υπάρχουν υπότιτλοι. Όταν κρίνετε πως το μικρό σας έχει κατακτήσει ένα βασικό λεξιλόγιο , αφαιρέστε τους. Η οπτική υποστήριξη μπορεί να είναι απαραίτητη στην αρχή, αλλά είναι καλύτερο να ενθαρρύνετε την προφορική κατανόηση το συντομότερο δυνατό.

Πότε ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει αγγλικά;

Επιλέξετε ενδιαφέρουσες ταινίες και σειρές

Χρησιμοποιήστε ως πηγή τις ταινίες ή τις σειρές τις οποίες τα παιδιά σας αγαπούν, καθώς το κίνητρο είναι απαραίτητο για τη μάθηση .

Εστιάστε πρώτα στην επίσημη γλώσσα

Μην περιμένετε από τα παιδιά σας να μάθουν μια ανεπίσημη γλώσσα χωρίς πρώτα να μάθουν την επίσημη ελληνική γλώσσα.

Να θυμάστε ότι τα συναισθήματα είναι οι οδηγοί της μάθησης και γι' αυτό πρέπει να τα παρακινείτε και να τους δείχνετε ότι έχουν τις δυνατότητες να μάθουν τη γλώσσα.

Συμπερασματικά, το οπτικοακουστικό υλικό , όπως ταινίες ή σειρές με υπότιτλους, είναι αναμφισβήτητα αποτελεσματικά εργαλεία για τη διδασκαλία, καθώς βελτιώνουν την απομνημόνευση του λεξιλογίου και την χρήση ορισμένων ιδιωματικών εκφράσεων.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved