Οργανώστε και διατηρήστε τα σχολικά είδη σε άριστη κατάσταση με αυτά τα απλά βήματα

Bigstock

Τρόποι να διατηρήσετε τα σχολικά είδη σε καλή κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μολύβια, ξύστρες, τετράδια και βιβλία είναι τα σχολικά είδη που χρησιμοποιούν καθημερινά οι μαθητές, κι όχι χωρίς απώλειες.

Βιβλία σχίζονται, γόμες και μολύβια χάνονται όπως και φωτοτυπίες ή εργασίες.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ιδού μερικές συμβουλές για να είναι τακτοποιημένα και σε καλή κατάσταση τα σχολικά είδη του μικρού παιδιού σας.

Σχολικά Προγράμματα Εβδομάδας για εκτύπωση

Ντύστε τα σχολικά βιβλία

Αν δεν έχετε ντύσει ήδη τα βιβλία του παιδιού σας, θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφανη αυτοκόλλητη μεμβράνη ή πλαστικές θήκες. Με αυτό τον τρόπο τα βιβλία δεν θα σκίζονται και θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το tip της μαμάς: Πώς να ντύσετε τα σχολικά βιβλία εύκολα και γρήγορα

Ταξινομήστε την γραφική ύλη

Μολύβια, ξυλομπογιές, γόμες και ξύστρες είναι τα αντικείμενα που είναι πιο πιθανό να χαθούν. Επομένως, χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη θήκη για την αποθήκευσή τους.

Σε μια δεύτερη θήκη βάλτε τις χειροτεχνίες ή την γραφική ύλη που δεν χρησιμοποιεί καθημερινά το παιδί σας καθώς και τους χάρακες ή τα γεωμετρικά όργανα. Μετά από κάθε χρήση, θα πρέπει να τοποθετεί τα πράγματα ξανά στη θέση τους.

Φροντίστε να παίρνει στο σχολείο την ύλη της ημέρας

Συχνά τα παιδιά κουβαλούν στην σχολική τσάντα όλα τα βιβλία και τα τετράδια καθώς και την κασετίνα γεμάτη με μπογιές, μολύβια, γόμες, κόλες και τα συναφή. Ελέγξτε το ημερήσιο πρόγραμμα και …εκπαιδεύστε το παιδί σας από μικρή ηλικία να έχει μαζί του μόνο όλα όσα χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, τα αντικείμενα θα είναι πιο τακτοποιημένα, το σακίδιο θα είναι λιγότερο βαρύ και θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να χαθούν πράγματα.

Καθαρίστε τη σχολική τσάντα μέσα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας αυτά τα 2 υλικά

Κρατήστε το σακίδιο και τα σχολικά βιβλία καθαρά

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίστε την σχολική τσάντα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Αν δεν μπαίνει στο πλυντήριο, χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι ή ένα υγρό πανί για να απομακρύνετε σκόνη και βρομιές.

Φροντίστε να έχει το παιδί σταθερό χώρο μελέτης

Ο σταθερός χώρος μελέτης επιτρέπει στο παιδί να συγκεντρώνεται και να κρατά τα πράγματά του τακτοποιημένα. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζει που είναι τα βιβλία, οι σχολικές εργασίες, η γραφική ύλη χωρίς να χρειαστεί να τα ψάχνετε οικογενειακώς σε όλο το σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved