5+1 δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη φαντασία ενός νήπιου παιδιού

Από την αφήγηση ιστοριών μέχρι τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών, δείτε πώς η καλλιέργεια της δημιουργικότητας μπορεί να προσθέσει μαγεία  στην καθημερινή ζωή των παιδιών.

5+1 δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη φαντασία ενός νήπιου παιδιού
Bigstock

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι όλοι γεννιόμαστε με μία ίδια υπερδύναμη, την οποία εάν την καλλιεργήσουμε από την παιδική ηλικία μπορεί να προσθέσει γοητεία στην ενήλικη καθημερινότητα και να μας επηρεάζει θετικά σε όλη μας τη ζωή;

Λοιπόν, είμαι εδώ για να σας πω ότι όλοι γεννηθήκαμε με αυτού του είδους την υπερδύναμη και λέγεται φαντασία !

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα μικρό παιδί να παίζει θέατρο, τότε ξέρετε πώς μοιάζει η μαγεία. Το καλύτερο μέρος του να γιορτάζουμε και να ενθαρρύνουμε τη φαντασία των παιδιών είναι ότι μπορεί να τους χρησιμεύσει για μια ολόκληρη ζωή.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αξιοποιούν τη δημιουργικότητά τους για να καταφέρουν να επιλύσουν προλήματα καθώς και για να αναπτύξουν την λεγόμενη σκέψη «out of the box».

Ακολουθούν επτά τρόποι για να φέρετε τη μαγεία στη ζωή των παιδιών σας. Μη διστάσετε να σκεφτείτε πολλούς ακόμη, επειδή η φαντασία είναι πάντα ανεξάντλητη!

1. Λέτε «ναι» στις ευφάνταστες ιδέες

Μερικές φορές ως γονείς λέτε όχι από συνήθεια. Όπως αν το παιδί μας προτείνει να φάμε κάτω από το τραπέζι αντί για πάνω στο τραπέζι, γιατί να πείτε όχι;

Πείτε ναι στις ιδέες τους μπορείτε και είναι ασφαλείς. Αυτά τα μικρά πράγματα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις .

2. Δημιουργήστε τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια

Κόψτε χαρτόνια, ζωγραφίστε τα και δημιουργήστε ένα μικρό τρενάκι για παράδειγμα.

Δείτε τη διαδικασία για να φτιάξετε ένα επιτραπέζιο, εδώ.

Two Cute Little Caucasian Girls Siblings Playing At Home. Adorable Smiling Children Kids Lying On Co

3. Βγείτε στην ύπαιθρο

Πηγαίνετε για πεζοπορία ή κάντε ένα κυνήγι θησαυρού στη φύση. Ξαπλώστε στο γρασίδι στο πάρκο, κοιτάξτε τα σύννεφα και ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει το ίδιο και να σας πει πως σας φαίνεται.

Αφήστε το να γίνει ο οδηγός σας. Ακολουθήστε το παράδειγμά του. Ενδιαφερθείτε για ό,τι ενδιαφέρεται.

4. Αφηγηθείτε μαζί ιστορίες

Ξεκινήστε με ένα βασικό ξεκίνημα όπως «Μια φορά κι έναν καιρό...» και μιλήστε εναλλάξ.

Ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξετε σε μια εξαιρετική ιστορία! Να θυμάστε πώς να το να μάθει να συνεργάζεται είναι μια θαυμάσια και απαραίτητη δεξιότητα για όλη του τη ζωή!

5. «Φτιάξτε» ένα διαφορετικό τέλος για το αγαπημένο του παραμύθι.

Επιλέξτε ένα παραμύθι που αγαπά και ζητήστε του να φανταστεί ένα διαφορετικό τέλος.

Κάντε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα ήθελε να αλλάξει στο τέλος της ιστορίας .

6. Μαγειρέψτε παρέα

Λίγη φαντασία στην κουζίνα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά νόστιμα πιάτα! Μπορεί επίσης να διδάξει στο παιδί σας να ακολουθεί οδηγίες και ταυτόχρονα να παίρνει ρίσκα.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να είστε πάντα εσείς εκείνη που θα βρίσκει τις ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο παρέα.

Τα παιδιά σας είναι γεμάτα ιδέες και θα ενθουσιάζονται όταν σας μυούν σε αυτές.!

Πηγή: cafemom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved