Τα 10 καλύτερα ροφήματα τσαγιού για χαλάρωση

Αναζητάτε τον τέλειο τρόπο να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα; Δοκιμάστε ένα από τα 10 καλύτερα τσάι χωρίς καφεΐνη, γνωστά για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες και την υπέροχη γεύση τους.

Τα 10 καλύτερα ροφήματα τσαγιού για χαλάρωση
Bigstock

Προσπαθήστε να επιλέγετε τσάι χωρίς καφεΐνη , με χαλαρωτικές ιδιότητες ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Βέβαια, μπορείτε να απολαύσετε το τσάι σας κάθε μέρα είτε αντί για καφέ ή γάλα στο πρωινό ή για να «κλείσει» η μέρα.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς δέκα τα οποία φημίζονται για τις αντι-στρες ιδιότητές τους καθώς και για το αρώμα αλλά και την γεύση τους!

1. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά τσάγια βοτάνων για χαλάρωση. Έχει ήπια γεύση, περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο .

2. Λεβάντα

Το τσάι λεβάντας είναι ένα εξαιρετικό τσάι πεμπτουσίας για χαλάρωση. Η λεβάντα είναι γνωστή για το ηρεμιστικό και καταπραϋντικό άρωμά της, οπότε από το αιθέριο έλαιο λεβάντας για σπρέι εσωτερικών χώρων μέχρι το ρόφημα τσαγιού, έχει εξαιρετικές ιδιότητες ανακούφισης από το στρες .

3. Βαλεριάνα

Το τσάι από ρίζες βαλεριάνας είναι μια φυσική θεραπεία για την αϋπνία και το άγχος. Μπορεί να έχει έντονη γεύση, οπότε μπορεί να μην είναι του γούστου σας, αλλά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό.

4. Φλαμούρι

Το τσάι από φλαμούρι χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των ηρεμιστικών ιδιοτήτων , οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος.

5. Μέντα

Το τσάι μέντας έχει ηρεμιστική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση . Η αναζωογονητική του γεύση μπορεί επίσης να είναι καταπραϋντική.

prasino-tsai-ofeli-diatrofi.jpg

6. Λεμονόχορτο

Το βάλσαμο λεμονιού είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και είναι γνωστό για τις ήπιες ηρεμιστικές του επιδράσεις. Το τσάι από βάλσαμο λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και να προάγει την αίσθηση ηρεμίας.

7. Λουίζα

Η λουίζα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για το άγχος και την αϋπνία. Είναι πιθανό να βοηθήσει στη χαλάρωση του νου και του σώματος .

8. Πασιφλόρα

Η πασιφλόρα χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ως φυσική θεραπεία για το άγχος και την αϋπνία.

9. Κόκκινο τσάι

Το κόκκινο τσάι είναι μια καλή επιλογή χωρίς καφεΐνη και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά . Έχει ήπια, γήινη γεύση και μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή για ένα χαλαρωτικό ρόφημα.

10. Μείγματα βοτάνων

Πολλά μείγματα τσαγιού βοτάνων είναι ειδικά σχεδιασμένα για χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες. Αναζητήστε μείγματα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως το χαμομήλι, τη λεβάντα αλλά και το μελισσόχορτο.

Πηγή: anationofmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved