Φτιάξτε τη μπαλοτίνα που φτιάχνουν συνέχεια στο Masterchef

Μπαλοτίνα κανείς;

Φτιάξτε τη μπαλοτίνα που φτιάχνουν συνέχεια στο Masterchef

Ξέρουμε ότι κάθε βράδυ καθόσασταν στον αναπαυτικό σας καναπέ και παρακολουθούσατε Masterchef. Μετά τη "ναμελάκα" που "φαγωθήκατε" να μάθετε τι είναι, σειρά είχε η μπαλοτίνα. Το τέλειο αυτό ρολό που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται πώς φτιάχνεται.

Τι είναι η μπαλοτίνα;

mpalotina pos ti ftiaxno kotopoulo 1

Η μπαλοτίνα (ballotine που προέρχεται από τη γαλλική λέξη "balle") είναι παραδοσιακά ένα είδος ρολό κοτόπουλου, πάπιας ή άλλων πουλερικών γεμισμένων διάφορα κρέατα, λαχανικά και μυρωδικά. Συνήθως οι μπαλοτίνες τυλίγονται σε μεμβράνη και όχι με σπάγκο ή δίχτυ (κάτι που συμβαίνει με τα ρολό), για να υπάρχει ομοιομορφία στο κρέας και βράζονται για 20-25 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Αυτό σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία της μιας και μετά τον βρασμό και αφού έχει "δέσει" το κρέας, το ξετυλίγουμε και το τελειώνουμε στον φούρνο, το τηγάνι ή την κατσαρόλα.

Η μπαλοτίνα δεν γίνεται μόνο με πουλερικά

mpalotina pos ti ftiaxno kotopoulo 2

Μπορεί η αρχική ιδέα να ξεκίνησε με κοτόπουλο και πάπια, όμως πλέον μπορεί κανείς να φτιάξει μπαλοτίνες με χοιρινό, ψάρι, μοσχάρι, ακόμη και αρνί ή κατσίκι.

Συνταγή για να φτιάξετε και εσείς μπαλοτίνα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας μπαλοτίνα στο σπίτι για την οικογένειά σας. Ιδού μια νόστιμη συνταγή που βρήκαμε για εσάς.

mpalotina pos ti ftiaxno kotopoulo 5

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 100 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

  • Απλώστε μια διάφανη μεμβράνη στον πάγκο σας.
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει.
  • Βάλτε επάνω στην μεμβράνη το στήθος κοτόπουλου ανοιχτό.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα μανιτάρια και την πανσέτα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Τοποθετήστε τη γέμιση στο κέντρο του κρέατος και με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίξτε σε σφιχτό ρολό.
  • Βάλτε το ρολό στο νερό που βράζει και αφήστε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από την κατσαρόλα, ξετυλίξτε τη μπαλοτίνα σας και τελειώστε είτε στο τηγάνι με μια σάλτσα από κρέμα γάλακτος, είτε στον φούρνο.
  • Συνοδέψτε με ψητές πατάτες και μια σαλάτα με λάχανο.

Βίντεο για να δείτε πώς φτιάχνεται η μπαλοτίνα

Οι συνταγές πολλές για να γεμίσετε το κοτόπουλό σας ή οποιοδήποτε άλλο κρέας θέλετε να φτιάξετε μπαλοτίνα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ακόμη μια συνταγή και την τεχνική για να φτιάξετε τη δική σας μπαλοτίνα.



Αν τα καταφέρετε, δηλώστε συμμετοχή στο επόμενο Masterchef.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved