Η σχέση μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας στα παιδιά

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά με χιούμορ έχουν και καλύτερες γνωστικές ικανότητες;

Η σχέση μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας στα παιδιά

Κάθε παιδί είναι μοναδικό. Καθένα έχει τις δικές του αρετές, ιδιότητες και ταλέντα και ξεχωρίζει σε έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους τομείς. Υπάρχουν παιδιά που είναι πολύ αθλητικά και άλλα που είναι πολύ καλλιτεχνικά, υπάρχουν εκείνα που έχουν χάρισμα στη γραφή και άλλα που ξέρουν πάντα πώς να φέρνουν ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Αλλά, έχετε ποτέ σκεφτεί τη σχέση μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας στα παιδιά;

Στην πραγματικότητα, η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για τα μικρά παιδιά. Τα βοηθά να λαμβάνουν θετική προσοχή από τους ενήλικες και να γίνονται αποδεκτά σε μια ομάδα συνομηλίκων. Μπορεί ακόμη και να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ή δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι το bullying .

Οι δύσκολες στιγμές της μητρότητας μέσα από χιουμοριστικά σκίτσα

Χιούμορ και γνωστική ανάπτυξη

Φαινομενικά η αίσθηση του χιούμορ και το IQ φαίνονται να μη σχετίζονται γιατί υπάρχει η αντίληψη πως οι έξυπνοι άνθρωποι είναι σοβαροί (ή σοβαροφανείς). Ωστόσο, μία έρευνα δείχνει το αντίθετο.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Humor τόνισε ότι τα πιο αστεία ή τα παιδιά που έχουν αίσθηση του χιούμορ είναι και πιο έξυπνα. Οι ερευνητές βρήκαν έναν παραλληλισμό μεταξύ χιούμορ και ευφυΐας. Όσο πιο έξυπνο ήταν ένα παιδί, τόσο πιο δημιουργικός, αστείος και συνοχικός ήταν ο λόγος του.

«Κοντεύουμε να εκραγούμε» - Η χιουμοριστική ανάρτηση μιας μαμάς

Τα αποτελέσματα έδειξαν, με άλλα λόγια, πώς η υψηλότερη νοημοσύνη συνδέεται με καλύτερη αίσθηση του χιούμορ στα παιδιά.

Εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο σε ένα νήπιο 15 μηνών

Πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε το χιούμορ του παιδιού σας

Αναρωτιέστε, άραγε, πως μπορείτε να ενθαρρύνετε το χιόυμορ στα παιδιά σας; Προσφέροντας διεγερτικές και διαδραστικές εμπειρίες. Βοηθώντας τα να δουν καθημερινές καταστάσεις με έναν πιο «ανέμελο» τρόπο, υπογραμμίζοντας τη θετική ή την αστεία πλευρά του κάθε γεγονότος.

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει ένα πλούσιο λεξιλόγιο καθώς και αφηρημένη σκέψη. Μη ξεχνάτε πως το χιούμορ συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, αλλά και με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση.

Τρία συμπτώματα άγχους στα νήπια

Εν ολίγοις, το χιούμορ είναι σημάδι και έκφραση της νοημοσύνης ενός παιδιού και ένα ισχυρό «εργαλείο» ευημερίας . Αρκεί βέβαια να είναι υγιές, πνευματώδες και αυτοβελτιωτικό.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved