10 ονόματα για το μωρό σας εμπνευσμένα από τον μήνα Ιούλιο

Eίστε μαμά που λατρεύει το καλοκαίρι; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δώσετε στο μικρό σας ένα όμορφο καλοκαιρινό όνομα.

10 ονόματα για το μωρό σας εμπνευσμένα από τον μήνα Ιούλιο
Bigstock

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από την National Library of Medicine (NLM), τα μωρά του Ιουλίου τείνουν είναι ανεξάρτητα, διαχειρίζονται τα τα συναισθήματά τους καλύτερα από τους συνομηλίκους τους και είναι πιο ήρεμες προσωπικότητες.

Υπάρχουν ακόμη και μερικά τυχαία -αλλά ενδιαφέροντα- χαρακτηριστικά που έχουν όσα παιδιά γεννιούνται τον Ιούλιο, όπως ότι ψηλώνουν γρήγορα ή ότι είναι αριστερόχειρες .

Εάν, λοιπόν, περιμένετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας και ψάχνετε για ένα μοναδικό όνομα, εμπνευσμένο από τον μήνα Ιούλιο, εδώ είναι δέκα υπέροχες επιλογές.

5+1 tips για να περάσετε αξέχαστα στις οικογενειακές διακοπές

Κοριτσίστικα Ονόματα

1. Ιουλία

Προέρχεται από το λατινικό όνομα Julia, το οποίο σημαίνει «νέος» ή «νεαρή». Είναι το θηλυκό αντίστοιχο του Ιούλιος και ήταν ένα κοινό όνομα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

2. Ρουμπίνη

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του ρουμπινιού, του πολύτιμου λίθου που συμβολίζει την αγάπη και το πάθος. Το όνομα Ρουμπίνη είναι σπάνιο και κομψό.

4 τρόποι που μπορείτε να εκφράσετε την αγάπη σας στα παιδιά σας

3. Ηλιάννα

Προέρχεται από την ελληνική λέξη «ήλιος». Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας γεμάτος ήλιο, και το όνομα Ηλιάννα είναι τέλειο για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε αυτή την εποχή.

4. Μαρίνα

Το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη «marinus», που σημαίνει «της θάλασσας». Ο Ιούλιος είναι μήνας διακοπών και θάλασσας , καθιστώντας το όνομα Μαρίνα κατάλληλο.

5. Θάλεια

Η Θάλεια ήταν μια από τις τρεις Χάριτες - κόρη του Δία και της Ωκεανίδας Ευρυνόμη - στην ελληνική μυθολογία και το όνομά της σημαίνει «άνθηση» ή «ευημερία», κάτι που ταιριάζει με την ακμή της φύσης τον Ιούλιο.

Παιδικές ωτοασπίδες για κολύμπι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αγορίστικα Ονόματα

1. Ιούλιος

Από το λατινικό όνομα Julius, το οποίο τιμά τον Ιούλιο Καίσαρα. Είναι ένα όνομα με ισχυρή ιστορική σημασία και κύρος.

2. Λεωνίδας

Ο αστερισμός του Λέοντα κυριαρχεί στον ουρανό τον Ιούλιο. Το όνομα Λεωνίδας συμβολίζει τη δύναμη και την ηγεσία.

Η δύναμη που κρύβεται σε κοπλιμέντα που δεν σχετίζονται με την εμφάνιση

3. Βύρωνας

Το όνομα Βύρων είναι εμπνευσμένο από τον λόρδο Βύρωνα (Lord Byron), τον διάσημο Άγγλο ποιητή και φιλέλληνα που αγωνίστηκε για την εθνική ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους. Ο λόρδος Byron επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Ιούλιο του 1823, και η συμβολή του στον αγώνα για την ελευθερία παραμένει ιστορικά αξέχαστη.

4. Σωκράτης

Το όνομα Σωκράτης προέρχεται από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, ο οποίος γεννήθηκε τον Ιούλιο. Συμβολίζει τη σοφία και τη φιλοσοφία.

Τα παιδιά του Ιουλίου είναι αισιόδοξα, γοητευτικά και γενναιόδωρα

5. Πέτρος

Προέρχεται από την ελληνική λέξη «πέτρα», που σημαίνει «βράχος». Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας σταθερότητας και σιγουριάς, χαρακτηριστικά που συνδέονται με το όνομα Πέτρος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved