5 φράσεις από την ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» με ηθικό δίδαγμα

Η ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» δεν είναι μόνο ένα κλασικό αριστούργημα της Disney, αλλά και μια πηγή σοφίας για μικρούς και μεγάλους.

5 φράσεις από την ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» με ηθικό δίδαγμα
Bigstock

Ποιος δεν έχει απολαύσει την ταινία «Ο βασιλιάς των Λιονταριών»; Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα βρείτε κάποιες φράσεις που θα σας κάνουν να προβληματιστείτε- όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Όπως λέει και το τραγούδι του Τίμον και του Πούμπα, «Hakuna matata!». Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις φράσεις που εμπνέουν και θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν.

Το παρελθόν αποτελεί μια εμπειρία μάθησης που μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε ανάλογα στο παρόν.

1. «Είναι σημαντικό να κοιτάς πάντα προς τα πού θες να πας και όχι προς τα πού ήσουν» - Timon

Αυτό σημαίνει πως πρέπει πάντα να προχωράμε μπροστά για να πετύχουμε αυτό που έχουμε βάλει στόχο . Τα παιδιά μπορεί, στην αρχή, να μην το καταλάβουν αυτό, αλλά μπορείτε να το εξηγήσετε με καθημερινά παραδείγματα.

2. «Πρέπει να είσαι αρκετά ώριμος ώστε να καταλάβεις τους φόβους σου και να τους ξεπεράσεις» - Μουφάσα

Αυτή είναι μια φράση που λέει ο Μουφάσα στον γιο του και διάδοχο του θρόνου, τον Σίμπα. Και παρόλο που δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη, είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να κατανοήσουμε τους φόβους μας και να τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να το διδάξουμε αυτό στα παιδιά μας. Αλλά με ποιον τρόπο;

Quotes από την ταινία Harry Potter που θα εμπνεύσουν τα παιδιά σας

nipio-kai-paidikes-tainies.jpg

5 ταινίες που αναδεικνύουν την τρυφερή σχέση πατέρα-γιου

3. «Το παρελθόν μπορεί να πληγώσει, αλλά όπως το βλέπω εγώ, μπορείς να μάθεις πολλά από αυτό» - Ραφίκι

Είναι πάντα καλύτερο να μαθαίνουμε από το παρελθόν μας παρά να το αποφεύγουμε. Με αυτόν τον τρόπο, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ξεπερνάμε τα λάθη ή και τους φόβους μας. Αυτή η φράση είναι ένα μάθημα ζωής.

4. «Οι αληθινοί φίλοι μένουν μαζί μέχρι το τέλος» - Timon

Η φιλία είναι ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή μας. Πρέπει να λέμε στους αγαπημένους ανθρώπους πόσο σημαντικοί είναι για εμάς και να τους συμπαραστεκόμαστε τόσο στα εύκολα και στα δύσκολα.

15 Instagram captions για να γιορτάσετε τα πρώτα βήματα του μωρού σας

Μάθετε στα παιδιά για την αξία της φιλίας μέσα από quotes του Γουίνι

5. «Το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει ότι ψάχνεις για μπελάδες» - Μουφάσα

Για να είσαι γενναίος , πρέπει να ξέρεις να ενεργείς σωστά και υπεύθυνα κάθε στιγμή και να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να παίρνεις περιττά ρίσκα .

Με πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved