Πόσο κοστίζει ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων; Αυτή η έρευνα απαντά

Μάθετε πώς να οργανώσετε ένα επιτυχημένο και χωρίς υπερβολικά έξοδα πάρτι για το παιδί σας.

Πόσο κοστίζει ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων; Αυτή η έρευνα απαντά
Bigstock

Τα πάρτι γενεθλίων τείνουν επίσης να γίνονται πιο ακριβά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του What to Expect.

Βασικά ευρήματα της έρευνας

Κατά μέσο όρο, οι γονείς ξοδεύουν 280 ευρώ για το πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού. 1 στους 5 ξοδεύει περισσότερα από 450 ευρώ. Επιπλέον, τα πάρτι τείνουν να γίνονται πιο ακριβά όσο τα παιδιά μεγαλώνουν ..

Τα περισσότερα πάρτι δεν περιλαμβάνουν ολόκληρη την τάξη. Κατά μέσο όρο, συμμετέχουν δέκα παιδιά. Mάλιστα, εκείνο που αγχώνει πολύ τους γονείς είναι το καθάρισμα μετά το πάρτι, ενώ το να πείσουν τους υπόλοιπους γονείς να απαντήσουν στην πρόσκληση ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πονοκέφαλος (22%) .

Ακόμη και αν το διοργανώσετε σε έναν δωρεάν χώρο, όπως μια παιδική χαρά, πάλι καταλήγετε να αγοράζετε πάρα πολλά πράγματα.

Παρόλο που η διοργάνωση ενός παιδικού πάρτι γενεθλίων μπορεί να είναι αγχωτική και δαπανηρή, το 97% των μητέρων έχουν διοργανώσει ή σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα τέτοιο πάρτι, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση σε 404 μητέρες με παιδιά 6 μηνών και άνω.

Οι millennials μαμάδες ξοδεύουν συνήθως περισσότερα, περίπου 295 ευρώ, ενώ οι gen Z moms ξοδεύουν περίπου 245 ευρώ. Τα πάρτι των μικρότερων παιδιών κοστίζουν λιγότερο συγκριτικά με τα πάρτι γενεθλίων στα οποία το παιδί κλείνει το πρώτο ή το δεύτερο έτος.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται με την ηλικία, φτάνοντας τα 310 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.

Τι είναι το «no gift birthday party» - Γιατί όλο και περισσότεροι γονείς το επιλέγουν

Το 20% δήλωσε πως ξόδεψαν περισσότερα από 450 ευρώ για τα πάρτι γενεθλίων των παιδιών τους. Η διευθύντρια πωλήσεων του What to Expect, Leah Rocketto, σημειώνει: «Αν θέλετε να οργανώσετε ένα μεγάλο πάρτι, κάντε το οπωσδήποτε, αρκεί να είναι κάτι που θέλετε να κάνετε και όχι κάτι που νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε» ενώ προσθέτει: «Ορίστε από νωρίς λογικές προσδοκίες για τo πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας και δώστε προτεραιότητα στην εμπειρία».

Το τι «χρειάζεται» σε ένα πάρτι εξαρτάται πραγματικά από εσάς, προσθέτει η Rocketto, και πολλοί γονείς σκαρφίζονται οικονομικούς τρόπους για να διοργανώσουν την εκδήλωσή τους: Το 14% των ερωτηθέντων ξόδεψε λιγότερα από 90 ευρώ.

Τι είναι το ακρωνύμιο ΦΔΕ

Η Rocketto συνιστά να χρησιμοποιήσετε το ακρωνύμιο ΦΔΕ για να προγραμματίσετε τα απαραίτητα: φαγητό, δραστηριότητες και επιδόρπιο.

«Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε», λέει. «Το φαγητό μπορεί να είναι finger food σνακ. Οι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν απλά παιχνίδια ή τις κούκλες του παιδιού σας τις οποίες μπορούν να μοιρααστούν για να παίξουν όλα τα παιδάκια. Επιπλέον, δε χρειάζεται να παραγγείλετε τριώροφη τούρτα. Ένα πάρτι γενεθλίων είναι μια ευκαιρία να γιορτάσετε το παιδί σας».

Παιδικό πάρτι γενεθλίων: 5 τρόποι για να μείνουν αξέχαστα

Τα περισσότερα πάρτι γενεθλίων των παιδιών δεν περιλαμβάνουν όλη την τάξη, αλλά μόλις τα παιδιά μπουν στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό, υπάρχει ξαφνικά η πίεση να προσκληθούν όλοι όσοι με τους οποίους παίζουν στα διαλείμματα. Μάλιστα, μόνο το 14% των ερωτηθέντων κάλεσε περισσότερα από 16 παιδιά.

Παρόλα αυτά, η πρόσκληση μιας ολόκληρης τάξης μπορεί να είναι ένα σημαντικό μάθημα για τα παιδιά σας, επειδή «διδάσκει στο παιδί σας την ένταξη», λέει η Rocketto. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Η Rocketto καταλήγει συνιστώντας τη χρήση πιατών και ποτηριών μίας χρήσης και την επιλογή μιας απλής διακόσμησης: «Θα απέφευγα οτιδήποτε έχει γκλίτερ, κομφετί ή άλλα μικρά υλικά που μπορεί να παραμείνουν στο σπίτι για εβδομάδες».

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved