Τι είναι το «no gift birthday party» - Γιατί όλο και περισσότεροι γονείς το επιλέγουν

Τα «πάρτι χωρίς δώρα» γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Τι είναι το «no gift birthday party» - Γιατί όλο και περισσότεροι γονείς το επιλέγουν
Bigstock

Αν αισθάνεστε ότι περνάτε κάθε Σαββατοκύριακο σ' ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων, ίσως ανακουφιστείτε μόλις μάθετε πως τα «πάρτι χωρίς δώρα» γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε περισσότερες από 400 μαμάδες, το 13% ζητούν από τους καλεσμένους να έρθουν χωρίς δώρα στη γιορτή ή στα γενέθλια του παιδιού τους, ενώ οι μισές από τις μαμάδες που συμμετείχαν στην έρευνα αποκάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν κάποιος δε φέρει δώρο στο παιδί τους.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο το να σπάσει κανείς την παράδοση και να μην εμφανιστεί με κάποιο δώρο, η τάση αυτή έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Από τις 404 μητέρες που ρωτήθηκαν από τους επαγγελματίες του What To Expect σχετικά με τις προτιμήσεις τους, πολλές ήταν εκείνες που δήλωσαν πως το να μη φέρουν οι καλεσμένοι δώρα είναι θετικό δεδομένου ότι δεν θα καταλήξουν με περιττά παιχνίδια και πράγματα.

Παρόλα αυτά, ακόμη και αν μια πρόσκληση για πάρτι διευκρινίζει «όχι δώρα», 3 στις 10 μαμάδες παραδέχονται ότι θα το αγνοήσουν και θα αγοράσουν κάτι μικρό. Μια συμμετέχουσα μοιράστηκε ότι «απλά δεν αισθάνομαι άνετα να έρθω με άδεια χέρια», κάτι που είναι απολύτως κατανοητό.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει μια μαμά όταν προκύπτει αυτό το δίλημμα ; «Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες των γονιών», εξηγεί η ειδικός Leah Rocketto και προσθέτει: «Όπως είναι λογικό, κάποιες μαμάδες δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και θα φέρουν ένα δώρο ανεξάρτητα από το τι γράφει η πρόσκληση. Αλλά μην αφήσετε τους άλλες να σας επηρεάσουν. Αν πραγματικά δεν θέλετε να εμφανιστείτε με άδεια χέρια, ένα μικρό δώρο ή μια χειροποίητη κάρτα από το παιδί σας είναι ό,τι πρέπει».

Πολλοί γονείς συμβιβάζονται αγοράζοντας βιβλία , με μια συμμετέχουσα να σημειώνει ότι «ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετά βιβλία». Οι millennial μαμάδες συνήθιζουν να το κάνουν αυτό, με το 33%, σε αντίθεση με το 23% οι οποίες είναι gen Z moms.

Τα παιδικά πάρτι στα 90s ήταν καλύτερα και μια μαμά εξηγεί το γιατί

paidiko-parti-paidia.jpg

«Fiver party» - Το παιδικό πάρτι με το δώρο των 5 ευρώ

Φυσικά, ανεξάρτητα από το τι λέει η πρόσκληση, το να ξοδεύετε διαρκώς χρήματα για τα παιδικά πάρτι είναι κάτι το πολυέξοδο. Δε χρειάζεται να νιώθετε «υποχρεωμένες». Έτσι εάν η επόμενη πρόσκληση λέει «χωρίς δώρα», θεωρήστε το ως μια σιωπηλή νίκη.

Πηγή: mother.ly

Πρώτη δημοσίευση 12/08/2024, ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved