Έρευνα: Η «Μικρή Γοργόνα» έχει δώσει το όνομά της σε σχεδόν 50.000 κοριτσάκια

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Bigstock

Περιμένετε σύντομα την δική σας πολύτιμη μικρή γοργόνα;

Τα δημοφιλή παιδικά ονόματα εμπνευσμένα από ταινίες, βιβλία και την τηλεόραση δεν είναι κάτι καινούργιο. Η επιλογή ενός ονόματος για το μικρό σας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Η μαμά σας, η γειτόνισσά ακόμα και η καλύτερή σας φίλη και βασικά όλοι όσοι γνωρίζουν για την εγκυμοσύνη σας έχουν τη δική τους γνώμη για το πώς να ονομάσετε το μωρό σας.

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου - Quotes εμπνευσμένα από την Disney

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ταινία της Disney για να παραμερίσει όλες τις λίστες και να γίνει η έμπνευση για τη μικρή σας πριγκίπισσα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ταινίες της Disney έχουν γίνει η έμπνευση για πολλά ονόματα μωρών. Με τη σύγχρονη διασκευή της «Μικρής Γοργόνας», μην αναρωτιέστε πόσες «Άριελ» υπάρχουν. Ο αριθμός μπορεί να σας εκπλήξει.

Μεταξύ της εικοσαετίας 2000- 2020, πάνω από 100.000 μωρά πήραν το όνομα της πριγκίπισσας Γιασμίν (Jasmine) από την αγαπημένη ταινία «Αλαντίν». Ακολουθεί το όνομα «Αύρα» (Aurora) με πάνω από 50.000 κοριτσάκια να παίρνουν το όνομα της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Τα παιδικά ονόματα εμπνευσμένα από την πριγκίπισσα Άριελ αντιστοιχούν σε περισσότερα από 48.000. Οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκουν στις πιο δημοφιλείς πριγκίπισσες της Disney, η Jasmine, η Aurora και η Ariel έχουν εμπνεύσει πάνω από 200.000 παιδικά ονόματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σοφά αποφθέγματα μαμάδων της Disney

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Εσμεράλντα (Esmeralda) από την ταινία «Η Παναγία των Παρισίων», με πάνω από 25.000 μωρά να έχουν πάρει το όνομά της. Η Τιάνα (Tiana) μπήκε επίσης στη λίστα! Η πριγκίπισσα από την ταινία «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» έχει δώσει το όνομά της για πάνω από 13.000 μωρά.

Άλλα ονόματα στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνουν τον Μάξιμο (Maximus) από την ταινία «Μονομάχος» και τη Ρετζίνα από την ταινία «Mean Girls». Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα αυτά.

Φυσικά, αυτά τα δεδομένα ισχύουν για τις Η.Π.Α, αλλά όπως γνωρίζετε και στη χώρα μας τα δημοφιλή ονόματα των μωρών δεν έχουν πια παραδοσιακό ή θρησκευτικό χαρακτήρα .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved